sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Talvinen haiku...

Oikea talvinen tammikuun sunnuntai ! Pikkupakkanen, sopiva ulkoilusää. heikko auringonkajo joka viipyy noin puolitoistatuntia kun se sitten jo vaipuu horisontin taakse. Tuntuu jotenkin oikealle tammikuulle, - sille vanhanajan tammikuulle.

 Lumi heijastelee miljoonia timantteja auringon sattuessa lumihiutaleisiin.
Ja se valo ! Lupaava valon lisääntyminen ! Tuntee miten kaamosturkki putoaa vähitellen hartioilta !


 Vaikka pakkastähdet ovatkin kauniita, niin....

 ... kyllä lumen valkoisuus on parasta.

Lumikinokset ovat  nyt korkeita. Kun kuitenkin katsoo tätä kuvaa, niin on sitä lunta ollut ennenkin paljon. Tämä kuva vuodelta 2011.

Tämä piirrokseni on muistumaa erään autiotalon saunan ikkunasta.
Aika surullinen näky.

Lopuksi talvinen haiku:

Jäätynyt vesi/
loppuun palanut kynttilä./
sulavat kevään lämmössä....

Moikka tällä kertaa, tulen pian takaisin.
Maireanna4 kommenttia:

Beate56 kirjoitti...

Niin kauniita talvimaisemia meillä täällä Savossa :). Olen sinun blogisi lukijana ollut mutta miten lienee jäänyt kommentoimatta. Pidempään olet kirjoitellut kuin minä. Kuopiossa asuin nuoruudessani ja kävin siellä kouluni ja sitten avioiduttua muutin maaseutupitäjään ja täällä asustelen edelleen mutta jäin leskeksi.
Kyllä valon lisääntyminen virkistää ja ajattelin juuri äsken, kun kävin pikku lenkillä miten sitä nuorena tarkeni pakkasella kuin pakkasella kouluun hilpaista ja ei ollut toppavaatteita vaan jokin kelsiturkki ja teryleenihousut.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Aivan huikeaa kauneutta.

Maireanna kirjoitti...

Beate56: Olipa kiva että kommentoit ! Kiire tahtoo aina olla lukijoilla, sen olen huomannut. Siksi kirjoitankin lyhyitä, jospa ne ehtisi lukaista, kuin päivän lehden... Hidastunutkin olen.. se ikä, se ikä ! Minä tapaan ikäisiäni ja kuulen että netti on tuntematon suurimmalle osalle ! Se on harmillista. Kun kuitenkin haikaillaan kaverin puutetta? Tämä on hyvä kaveri.. :-)
Käväise lukaisemassa mitä minä aina höpisen... Tervetullut olet !

Maireanna kirjoitti...

Enkuli : Ihanaa että tykkäsit !