sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tuoksuja tuoksuja!


Sanoitta  puhuu

tuoksulla  hurmaa

ääneti  hallitsee

pioni

kukkien kuningatar
¤

Nautinnollista sunnuntaita toivotan Sinulle lukijani,
täältä auringon, leppeän tuulen pyörittävältä parvekkeelta..
 (joskin on Pohjoistuuli, ja sehän puhaltelee aina kylmää!)
Mutta aurinko lämmittää jopa Pohjoistuulenkin.  Käydessäni torilla ihailin kukkamyyjien kukkarunsautta ja ajattelin jo ihan tosissani, että pakko ne kukat on ostettava parvekkeelle, vaikka kuinka lasitus takkuaa. Kitka johtuu paloturvallisuussäännöksistä että lähekkäin olevat parvekkeet on suojattava erityisillä paloturvalaseilla. Sadattelen että eikö muka niistä säädöksistä tiedetty jo alunalkaen tammikuussa?  Jokatapauksessa minulle tulee ne paloturvalliset. Tulisiko juhannukseksi? Sehän se tässä harmittaa että parveke on ihan alaston. Mutta pakko ne kukat on ostaa ensiviikolla, sillä moni kukkamyyjä lopettaa useimmiten joka kesä juhannuksena torimyynnin.

Olisi luvassa vähän kiireitä muutenkin. Tyttö pääsee muuttamaan viimeinkin heinäkuun alussa. ( Onkin odottanut ainakin 6 vuotta) Säpinää tulee olemaan ja tohinaa. Killimaaria tulee juhannukselle tänne minun luo muuttoa pakoon. Ja kuinka ollakkaan kun kotiin lähtee, niin ajelee vain hissillä yläkerroksiin ja onkin kotona? Tyttö muuttaa näes samaan taloon ja samaan rappuun.

Kokkailua olen tehnyt vähenevässä määrin, niinpä blogini on laventunut kotipiirin ilmiöihin, mutta aina sitä jotain hellankin ääressä tulee tehtyä. Kun pakko pakko on syödä, ja oma suu on niin ronkeli!
Oma tekemä on parasta. Kaikki pitäisi olla itse tehtyä?

Lähtisinkö ulos ja kauppaan, jos vaikka leipoisin pullaa iltapäivällä, sitä suu nyt mielistelee...
Mustikoita on kotona, tekisikö mustikkapiirakkaa? No sitä sitä...Tämä kuva on viime kesältä,
nyt ei sitten kaiteelle enää voi kukkalaatikkoa laittaa!
Muuta on keksittävä...

Terveisin  Maireanna

4 kommenttia:

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Pioni on kaunis kukka. Minulla on juuri tuota samanlaista. Siitä se on harmittava, kun sitä pitää tukea, kukat painaa niin paljon että ovat aina maata pitkin tuossa kukkapenkissä.
En tiedä enkö osaa vai missä on vika, maljakossa en tahdo saada sitä kovin kauaa kestämään.

Unelma kirjoitti...

Ihana pioni.

Carita kirjoitti...

Joo, partsi lasitus on nyt tehty. Nyt laittamaan kukat ja muut, illalla juot jo iltakahvit siinä. Muutama viikko vielä niin ollaan sit kahden kerroksen väkeä😊

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Liityin äsken blogiisi jäseneksi. sinäkin voit liittyä minun blogiini.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...