maanantai 13. huhtikuuta 2015

Tarinan alku majataloon...

Se majatalo nököttää  loivassa rinteessä. Väriltäänkin se on keltainen. Siitäkös se lienee nimensä saanutkin.  Kiemurteleva polku ohjaa  punaisen oven eteen josta taloon vievät  vanhat puiset harmaat portaat ylös kuistille. Haistelen portailla kevään tuoksua. Kyllä! Sieraimiini leijailee hento sitrushedelmän tuoksu? Valkoiset pilvet sinisellä taivaalla purjehtivat hitaasti. Niiden alla syöksähtelee pääskyspari. On pakko istahtaa portaille ja antaa katseen kiertää pääskysten kisailussa. Helppoa, miten helpolta niiden lento näyttääkään. Mutta onko se oikeasti helppoa? Maahan ei ole lupa pysähtyä, muuten jää sinne. Siivet eivät saa riittävästi ilmaa siipien alle? On aina liidettävä ilmassa. Sähkölangoille saa mennä, ja räystään alle saa pesän rakentaa.. Niitä saa tehdä tuo sulavaliitoinen taituri. Viserrys sähkölangoilla on kauneinta musiikkia korvilleni juuri nyt.

Yllättäen huomaan että Aika on hypähtänyt huomaamattani roiman askeleen eteenpäin ja istun siinä edelleen. "Täälläkö häviää kiire ja ajanpuute" " Täälläkö viihdyn tämän kesän Loppuuko sosiaalisen median vahtiminen, vaihtuuko älypuhelin talikkoon"  sen näen tuon oven takaa, ensivaikutelma kertoo paljon.

Jatkuu....

-- -- -- --

Esipuhe
Ylläoleva on alkua Mandariinien majatalolle, jonka olomuodosta en vielä osaa sanoa enempää, sillä se vasta kuoriutuu.. Kuitenkin on sellainen kutina, että tästä tulee erilainen ruokablogi. "Vai olisiko se paremminkin blogbook?" Kirjan kaapuun pukeutunut, fiktioon,sekä lyhyisiin jatkokertomuksiin nojaava kokkauspirskeitä sisältävä blokikirja. En tiedä, saako tämä lukijoita, mutta minä ainakin ahmin ruokapokkareita, enkä raaski niitä laittaa edes kiertoon. Siksi toivon, että en ole ainoa joka tällaisista kirjoista tykkää, jospa tämä uusi kirjamuoto saisi ilmaa siipiensä alle.

Hyvää lukuhetkeä!

Kirjoittaja

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

Mä tykkään!
Heti ensimmäisten sanojen jälkeen oli pakko lukea kaikki, mitä olit kirjoittanut!
Veti niin sanotusti puoleensa kirjoituksesi,,osaat näemmästi kirjoittaakin tosi hyvin!
Jatka jatka vaan...saat varmasti lukijoita!

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...