sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kevyesti keitolla..energiaa säästäen.


Perinteinen tammikuun sää, pakkanen paukkuu lähellä pariakymmentä ja lunta enemmän kuin puut jaksaa kantaa. Sen vuoksi sähkökatkoksia on paljon, jopa siinämäärin, että pelastuslaitos on varautunut evakuoimaan syrjäkylien mökissä asuvia sairaita vanhuksia turvaan.. Poikkeuksellista? Onko tässä nähtävissä jo lmastomuutoksen seurauksia?

Katsoin viisaammaksi jättää uunin rauhaan tänään ja oikaisin keittovalmistelun nopeasti  soseesta.  Jääkaapissa oli pötkö k- kaupan porkkanasosetta ja ruokakermaa. Pusertelin soseen vain kattilaan, lisäsin hiukan vettä, kuumensin välillä sekoittelin. Sitten vain lisäsin noin desin kermaa ja ehkä saman verran  kevytmaitoa.  maustoin kuivatulla tillillä ja oreganolla. Ruususuolaa ehkä noin ½ teelusikkaa.  Kun keitto kupli pehmeästi, nostin kattilan levyltä sivuun ja annoin keiton rauhoittua sillä aikaa kun tein voileivät. Valmista, voila!

Tällä tänään, kylmänä tammikuisena sunnuntaina..
Maireanna

2 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Justiinsa uutisissa sanottiin, että on sähkökatkoksia paljon ollut.
Mutta aika kurja keli siellä tänään on ollutkin.
Hyvän näköistä keittoa olet tehnyt.

Maireanna kirjoitti...

Harakka:
Ihanaa että olet ilmestynyt tänne!

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...