lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 20 luukku / Kaneli-tiikerikakku


Viimeisiä leipomuksia leivoskelin tänään.
Kotivinkki lehdessä oli taas " uusi"
järjestyksessä kolmas versio tiikerikakusta.
Päätin kokeilla sitä.
No, muuten meni hyvin, mutta muista Sinä  voidella vuoka ja leivittää se hyvin  mannaryyneillä,
muuten käy kuin minulle... kakku tarttui vuokaan!
Sehän ei ole kuitenkaan maata kaatava juttu,
kuorrutan sen ennen tarjoilua
vaikkapa suklaalla.



Jokatapauksessa jaan kakkuohjeen tänne
jokaisen kokeiltavaksi.

Kaneli- Tiikerikakku

250 gr voita
2½dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl appelsiinimehua
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kanelia
2 rkl kermaa

1
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
( Kun laitat hyppysellisn vehnäjauhoja ennen vatkaamista,
niin muna ei juoksetu)
2
Sekoita sitten appelsiinimehu.
Sekoita hyvin.
Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita sitten jauhot voi-sokeritaikinaan.
3
Ota kolmannes taikinasta ja 
sekoita siihen kaneli ja kerma.
4
Voitele hyvin reikävuoka
ja korppujauhota 
( tai mannaryyneillä)
Laita vuokaan puolet vaaleasta taikinasta.
Lisää sitten kaneliseos, ja lopuksi
loppu vaalea taikina.
Pistele haarukalla sieltä täältä,
jotta taikinat sekoittuvat raidoiksi.

5
Paista uunin alaosassa noin tunti.
Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä,
ja se on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa enää..
Kumoa jäähtyneenä.

Siinä se. Onnea leivontaan!


Mukavaa lauantaita..nähdään taas!

Maireanna

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...