Kun ensimmäiset lumihiutaleet putoaa maahan, minulle tulee ensimmäiset joulufiilikset.
Ja kaupoissa liikkuminen vielä vahvistaa olotilaa... alkaa näkyä selviä merkkejä joulusta.
Pikkujoulut putkahtelee useamman puheessa. Kotona ainakin kynttilöitten elävä liekki vie ajatuksia joulunajan menyyseen, mitä uutta tekisi tänä jouluna, vai pysyttelisikö vanhassa printeisessä?
Kaappeja raivatessa löysin tämän postauksen aiheen.. punssitortun ohje on viime joululta, taisi olla Kotiliedestä leikattu ohje. Vaikutti mielenkiintoiselta, mutta en ehtinyt kokeilla. Jospa tänä jouluna?
Tallennan sen nyt tänne talteen, ennenkuin heitän paperin roskiin.. täällä ohje on paremmassa tallessa kuin lippulappu kokoelmassa jossain laatikon pohjalla. Ja täällähän se on myös vapaasti kaikkien käytettävissä. Eikö vaan?
Isäinpäivävihjeeksi tämä on jo myöhässä, mutta pikkujouluihin ehtii kokeilla. Ja jos osoittautuu hyväksi, niin jouluna uutta kehiin.. Ohje menee näin:
PUNSSITORTTU
250 g kuivattuja luumuja
2 dl punssia
POHJA
100 gr kylmää voita
75 gr mantelimassaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
TÄYTE
liotetut luumut
75 g mantelimassaa
1 rkl luumujen liotuslientä
½ dl kermaa
1 dl ranskankermaa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1
Liota luumuja punssissa yön yli, tai vähintään 6 tuntia.
2
Kuutioi voi ja raasta mantelimassa.
Pyöräytä mantelimassa, voi, jauhot ja sokeri
monitoimikoneessa.
Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Tue reunoja vaikkapa foliopannalla..
ja esikypsennä pohjaa
10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
3
Ota piirakkapohja uunista
ja poista foloipanta.
Siivilöi luumut liemestä ja lado
ne esikypsennetylle piirakkapohjalle.
Raasta mantelimassa luumujen päälle.
Sekoita tilkka punssilientä, kermat, kananmuna ja vaniljasokeri
keskenään ja kaada liemi piirakkavuokaan.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta hyytyy.
(suojaa reunat tarpeen tullen foliolla)
Mukavaa Isäinpäivää
toivottaa Maireanna
5 kommenttia:
Tämän on pakko olla hyvää. Kiitos ohjeesta.
Ihanaa viikonloppua sinulle.
Tämän otan talteen, on niiiin hyvän oloinen resepti!
Kiitos sulle muuten käynnistäsi blogissani.
Ollaan tultu raskaalta matkalta takaisin ehjinä, vaikka olikin tosi synkkä ja pimeä ajomatka sinne Kuopioon.
Mutta oltiin kyllä aika väsyneitä, kun kotiin päästiin ja vielä seuraavanaja sitäkin seuraavana päivänä!
Hyvää viikkoa sulle!
Hiano piirakka. =) Mitä jos käyttääkin luumumarmeladia? Tai vastavuoroisesti tuoreita luumuja?
Unalle: Tulee varmaan ihan hyvää niinkin.. Kokeile!
Harakka: Olit ajatuksissani... aina tällaiset ovat raskaita reissuja..
Enkuli: Se ON hyvää, namnam..
Kun osaisi tehdä, vaikka on ohje, niin minulla aina menee pieleen, mutta ainahan voi yrittää, hyvä ohje ja hyvä kakku varmasti.
Lähetä kommentti