Torilla käydessä kojuista leyhähtää paistetun muikun tuoksu. Ja sehän jäi päälle, jäin koukkuun!
Paistettua kalaa on saatava, se kuuluu kesään, oli helle tahi vesisade. Lämpimän sään vuoksi ostin kauppiaan pakastealtaasta kampelaa, siten varmistin kylmäketjun säilymisen kuljetuksen aikana kotiin.
Nostin aamulla pakasteen sulamaan, ripottelin sitruunamehua kalojen päälle ja annoin sen jälkeen sulaa kokonaan.
Ensin luin säilyttämäni ohjeen, en ole tehnyt tällä tavalla ennen...
n,600 gr siika- tahi kampelafileitä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Leivittämiseen:
2 valkuaista
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
voita
Sitruunakastike:
2 keltuaista
1 sitruunan mehu
n. 1 dl kalalientä
1
Voitele kalafileet oliiviöljyllä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kasta fileet ensin valkuaisiin ja sitten korppujauhoihin.
Ravistele liiat jauhot pois ja anna leivitteen hiukan kuivahtaa
ennen paistamista.
2
Paista fileet hitaasti kypsiksi molemmin puolin.
Nosta vadille, peitä foliolla ja pane hetkeksi uuniin, jotta kalat pysyvät lämpiminä tarjoiluun asti.
3
Valmista kastike vatkaamalla keltuaisiin yhden sitruunan mehu.
Lisää tilkka kalalientä.
( Minä lisäsin maistelun jälkeen muutaman tipan hunajaa)
Nosta kattila liedelle ja kuumenna koko ajan vatkaten kunnes kastike sakenee..
ÄLÄ ANNA KIEHUA!
Herkku on valmis..
Tarjoile uusien perunoitten ja kasvisten kera. Namnam...
Tähän salaattiin olen nyt tykästynyt,
rapea ja värit herkullisia.
Kyllä tätä tomaatin kaveriksi rutistelee..
¤
Helteistä toivuttua köksäkin palaa keittiöönsä,
siihen asti moimoi!
Maireanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti