sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Blinit- makumatka Venäjälle.

Tähän asti olen vain kuullut puhuttavan sydäntalven herkusta, blineistä. Nyt tuli vimma tehdä niitä ja kyllä kannatti kokeilla!  Ei niitä turhaan kehuta. Maussa  on selvästi venäläinen vivahde, sen tekee tattarijuho ja tuo eilen tekemäni  Suolakurkku-kaviaari korosti sitä vivahdetta. Suussa pyöri pieni makumatka Venäjälle... Voin aivan kuvitella miksi siellä tämä ruoka on niin suosittu ja perinteet omaava.

Nämä tekemäni blinit ovat helpot pikablinit ja ohjeisiin menee vain nämä:

4 dl piimää
2 kananmunaa
2 rkl voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
½ tl soodaa
½tl suolaa

 Kuten näkyy, taikina on melko paksua...

Valmistusjärjestys lyhykäisyydessään:
Sekoita munat piimään. Lisää jauhot, suola ja voisula.
 Sekoita sooda ensin vehnäjauhoihin.

Paista lettuja lieden keskilämmöllä.
 Blineistäkin tuli  paksuja ja keskisuuria..
 Ja valmista tuli.
¤
Loppukommenttina sanoisin, että ei hassumpi päähänpinttymä. Kannatti kokeilla.
Kaviaariin ei kyllä ole varaa, suolakurkku-kaviaari  maku-yhdistelmäkin antoi  ihan  riittävän hyvän viitteen itäisen naapurimaan keittiön herkusta.
Yksi olisi ollut ehkä poikaa... vodkatuikku. Mutta eipä ollut sitäkään..
Mutta hyvä näinkin.


Makuterveisin kevättä kohti..

Maireanna

2 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Kylläpäs näyttävät hyvältä ja varmaan suussa sulavia, harmi kun ei päässyt maistamaan...no noitten olumpialaisten takia :), minä pyöräytin mansikka-lakkahillo kakun illan olumpialaisten päättäjäisten kunniaksi iltakahveella ;)

Maireanna kirjoitti...

Caritalle:
No jopas se.. ihan kakun päättäjäisiin..namnam!