perjantai 16. elokuuta 2013

Omena-pinjahillo

Omenia tulee nyt yllinkyllin. Saa syödä, saa laittaa omppupiirakkaa, jota aionkin taas viikonlopuksi tehdä.
Ruokiin olen pilkkonut omenaa muutenkin, makkara, liharuokiin ja kiisseli, no sehän on taas saanut omenavahvistuksen tietysti.

Selasin omppuohjeita noin yleisesluontoisesti, kiinnostuksen vuoksi. Sellainen tapa on kyllä aika turmiollinen, sillä innostun helposti uutta kokeilemaan. Ja sehän näkyy..vaaka ei valehtele!
Mutta eikös se ole kautta aikojen ollut se sanonta, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla? Vähän uskon, sillä en ole tarvinnut käydä lääkärissä kuin kolme kertaa tänä vuonna? En kyllä nyt kehuskele, sillä nyt on varattava aikaa tohtoritytölle.. toivottavasti pelkään turhaan..
¤
Ja taas eksyin raiteilta reunoille? Itse omenastahan minun piti puhua, tai siitä tehtävästä herkusta. Löysin hillo-ohjeen. Hillothan eivät ole vaikeita tehdä, on vaan muistettava se purkin puhtaus. Ne pitää pestä tosi hyvin ja jälkikuumentaa. Sulkea tiiviisti jotta säilyvät. Jos on suuri jääkaappi, niin siellä hillo säilyy niinkauan kun poimii sitä paahtoleivän päälle tai kakun täytteeksi. Tässä ohje:

OMENA-PINJAHILLO

1 kg kuorittuja, pieneksi pilkottuja omenoita
500 g Dansukker Hillosokeria
½ dl vettä
½ dl konjakkia, viskiä tai sitruunamehua
50 g pinjansiemeniä

1
Laita omenapalat, sokeri, ja nesteet kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi.
Anna kiehua hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.
Sekoittele hilloa keittämisen aikana.
2
Paahda pinjansiemenet puhtaassa, kuivassa ja 
kuumassa kattilassa
kauniin ruskeiksi.
Sekoita ne  kuumaan hilloon.
3
Jäähdytä vartti ja purkita 
puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
4
Säilytä jääkaapissa.
¤
Hillo sopii kakkujen, pikkuleipien täytteeksi, tai paahtoleivän päälle.

Nähdään taas...

Maireanna

Ei kommentteja: