maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kinkku-Ananaspizza Annan tapaan.

Sunnuntai tuntui joutopäivälle pelkän lukemisen rasittamana. Tuntui että jotain pitäisi tehdä kuitenkin ateriansa eteen, sillä en ollut ostanut mitään  kunnon syötävää itseäni varten.  Vatsa alkoi kurnia siihen malliin että ois oikean ruuan aika ?

Olen  muuten kuullut paljon siitä, että on yleinen ilmiö se, että yksinäinen ihminen kuittailee ateriansa riisipiirakoilla, munkeilla ym helpolla. Taitaa olla se maaginen sana, viitseliäisyys?
Sen ymmärtää jos ei ole mielenkiintoa koko ruuanlaittoon, silloin on aika vaikea motivoitua vaikka olisi kuinka kova nälkä. Sillä kaupathan tarjoaa valmistakin! Niinpä.
Mutta paljonko enemmän se maksaa..? Paljon enemmän kuin jos itse valmistaa..

Minulla on sentään tallella vielä hinku tehdä itse. Intoa antavat kaikki ihanat kokkiohjelmat joista olen saanut oppia paljon omiin keitoksiini. Olen oppinut että mikään ei ole keittokirjassakaan mustalla painettu, vaan itse saa kokeilla kaikilla mausteilla! Niinpä nytkin, tämä pizza on omaa käsialaa.. korvasin tomaattimurskan pastakastikkeella? En ryhtynyt kastiketta sentään tekemään itse vaan kaapissa oli jäljellä pastakastiketta.. Käyköhän se?

Onneksi kaapista löytyi tarpeita, ja näin se lähti alkuun:

POHJA:

2 dl vettä
25 gr hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä

TÄYTE:

1 prk  Pirkka Mascarpone- pastakastiketta
200 gr kinkkusuikaleita
2 kpl murskattua valkosipulin kynttä
1 tölkki ananaspaloja
ripaus mustaapippuria
oreganoa
1 pss emmental-juustoraastetta
10 minitomaatteja puolitettuina
Päälle lopuksi revittyinä jääsalaattia


1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja osa jauhoista.
Alusta loput jauhot käsin ja vaivaa taikinaa tasaiseksi.
Lisää alustamisen loppuvaiheilla öljy ja vaivaa taikinaa niin ettei se tartu enää käsiin.

Joskus lisäilen joko jauhoja tai öljyä, kunnes oikea tuntuma taikinaan tulee..

Se on sitä omaa käsialaa. Aina  kun ei mitat sovellu tasantarkkaan  siihen
 miten taikina käyttäytyy..
Onko se jauhoissa vai missä se syy, sitä en osaa sanoa.

Kuitenkin tarkoitus on, että taikina jää mahdollisimman pehmeäksi!

2
Anna taikinan kohota  liinan alla lämpimässä vedottomassa tilassa kaksinkertaiseksi.
 Taputtele tai kauli taikina 
uunipellin kokoiseksi levyksi jauhotetulle leivinpaperille.
3
Levitä pastakastike tasaisesti  pohjalevylle ja sen päälle
kinkkusuikaleet. Lisää ripotellen valkosipulin rouhe tai tuore puriste.

Lisää juustoraaste ja mustapippuri.
Valuta ananaspaloista mehu pois ja ripottele ne juustoraasteen päälle.
Lopuksi  lisää viimeiseksi vielä juustoraastetta reilusti.

Ja ihan viimeiseksi
puolitetut minitomaatinpuolikkaat kauniiksi lisäksi.
¤
Pizza on valmis uuniin.
Paisto 225 asteessa noin 15 minuuttia.
¤

Kun pizza on hiukan jäähtynyt,  revi  päälle rapeaa jääsalaattia. 
 Ja niin on pizza valmista tarjottavaksi.

¤
Niinpä bataattikeiton kanssa sain  omatekemää pizzaa..
ja juomana  oli kuplivaa kivennäisvettä.


Mukavaa päivänjatkoa 
toivottelee

Maireanna



5 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Ihania herkkuja tääällä taas tarjolla.

Harakka kirjoitti...

Varmasti oli hyvää pizzaa, nami!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Varmasti ihanaa. Kiitos ohjeesta. Mukavaa päivää Sinulle

Maireanna kirjoitti...

Tupu ja Harakka: Helppoa ja hyvää vaikka viikonlopuksi :-)
Aurinkoa ja lämpöä viikonloppuunne!

Enkulin käsityöt:
Myös Sinulle, mukavaa viikonloppua!

Maireanna kirjoitti...

Haa..tekijälle, siis kirjoittajalle on tullut yhden asian unohdus!
Vehnäjauhot loistavat poissaolollaan reseptistä. Antakee anteeks :-(

VEHNÄJAUHOJA tulee pohjaan n. 5 dl.
Jokohan onnistuisi..