sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

TUPARISUOLAINEN


Kiihkeä muuttosessio on ohitse ja nyt voin jo  syventyä olennaiseen, eli kesän nauttimiseen. Tässä onkin mennyt reilu kuukausi täysin laatikoitten pakkaamiseen ja varsinkin tavaroitten inventaarioon...huonolla menestyksellä. Miksiköhän ihminen ei osaa luopua kaikenmaailman roinasta? Muka tarpeellista?
Nyt on tilanne se, että kaapeissa, (joita on..paljon viimeinkin), niihin olen heitellyt pienempiä laatikoita. Kokeilen, että jos en niiden sisältöä kaipaa, niin ne ovat tarpeettomia. Vien ensi keväänä niitä sitten viereiselle torille kirpparitempaukseen? Onnistuukohan tuo kokeilu.

On raukea sunnuntaiaamu. Sataa tasaisena virtana. Unettaa..
Olin kuitenkin suunnitellut lähteä sauvakävelylle, mutta juutuin tähän koneen ääreen?  Onhan tuo kyllä jo aikakin, sillä siitä on aikaa kun tänne ehdin. Nyt on syytäkin raportoida, sillä korkkasin eilen uuden keittiöni. Oli ihanaa tehdä töitä siten, että mahtui tekemään. Kokki tarvisee mielestäni tilaa kun meneillään on monta työvaihetta ja laskutilaa tarvitaan. Tämä uusi keittiöni riittää minulle ja pienkoneille on myös hyvin tilaa työtasoilla. Ne pitää olla käyttövalmiina aina. Pistorasioita on jokalähtöön, se on ilonaiheeni ykköspäästä.

Mutta,  Annan tuvassa puhutaan aina ruokaohjeista, niin nytkin. Olin leikannut talteen sanomalehdestä tämän suolaisen piirakan ohjeen ja päätinpä tuota nyt kokeilla. Helppo kinkkupiirakka, joka varsinkin päivän tekeydyttyään on parhaimmillaan. Tässä tarvikket piirakkaan:

POHJAAN
3 dl hiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl juoksevaa leivontarasvaa tai rypsiöljyä
1 dl maitoa

TÄYTE
300 gr kinkkusuikaleita ( tai kebablihaa)
2 dl paprikaa paloina
1 tl pitsamaustetta
ripaus caynnepippuria
suolaa, mustapippuria

MUNAMAITO
2 dl maitoa
2 munaa
0,5 tl yrttisuolaa
pinnalle juustoraastetta

1
Mittaa pohjan kuivat aineet ja sekoittele keskenään. Lisää rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina  voidellun vuoan pohjalle ( 20X30 cm).

Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja levitä pohjataikinan päälle.

Sekoita munamaidon ainekset keskenään kulhossa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Sirottele juustoraastetta lopuksi pinnalle.

2
Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.


Seuraavaksi oli tehtävä kakkupohja. Tein tavanomaisen SIENIKAKUN, siihen kun ei tarvita kuin nämä kuvassa olevat tarvikkeet. Toisaalta se on oikukas, jos ei vatkaa taikinaa hyvin ja kiehuvan veden lisätessä varsinkin. Laiminlyönnistä seuraa lättänä kakku. Niinhän siinä minulle kävi! Mutta olkoon, kun sen täyttää ja lataa kermavaahdolla, päälle ruko kesän ensimmäisiä mansikoita, niin kyllä se meille kolmelle riittää.
Tässä kakun ohje:

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuvaa vettä hiljalleen vuorotellen, vatkaa vielä. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kaada vähän kerrallaan taikinaan. Älä enää vatkaa.
Kaada taikina voidelluun ja jauhotettuun  vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.




Vielä on paljon kesken, esimerkiksi taulut lepää
lattialla odottaen ripustusta.

Mutta niillä ei ole kiire.

¤

Mukavaa sunnuntaita kaikille
toivottaa
ANNA

2 kommenttia:

Onnetar kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! =)

Maireanna kirjoitti...

Kiitos kiitos, onnea aina tarvitaan :-) Jos se onkin jotain enemmän kun Onnetar sitä toivottaa!