Luonto tarjoaa meille paljon terveellisiä antimiaan. Marjat ja sienet niistä tunnetuimmat. Vanha, paljolti jo unohtunut on tämä hyötykäyttötapa: keväisin saatava eliksiiri, koivunmahla. Sitä saadaan koivusta kun maa on sulanut. Ottotapa on että porataan koivun kylkeen n. sormenlevyinen reikä, johon asetetaan puhdas, vaikkapa muoviputki. Putken toinen pää puhtaaseen astiaan. Tässä tapauksessa asiaa ajoi käytetty, pesty viinipullo.
Koivunmahla sisältää 99% maasta ottamaa vettä, johon on liuennut yhteyttämistuotteita ja epäorgaanisia aineita. Mahlassa on myös luonnon omia sokereita, hedelmähappoja ja valkuaisaineita. Siitä löytyy myöskin c-vitamiinia ja aminohappoja.
Säilyvyys on huono. Sitä on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä parin päivän sisällä! Voi pakastaa.
Tarkempia tietoja löytää esim. osoitteesta : www.arktisetaromit.fi
¤
On hyvää janojuomaa ja kun vielä terveelliset vaikutuksetkin ovat tutkittu, niin nautitaan. Terveellisesti, Skool!
5 kommenttia:
Koivunmahlaa olisi kyllä kiva joskus maistaa!
Namia, Suomessa ostin kerran.
Se on makeaa, nam!
Kerran olen maistellut. Ei ole ihan makuuni, mutta terveellistähän se kyllä on.
Olipa ihana käydä vierailulla blogissasi :)Häissämme tarjottiin koivunmahlaa alkujuomana!
Aurinkoa ja iloa loppuviikkoosi♥
Lähetä kommentti