tiistai 7. helmikuuta 2012

APPELSIINI-LOHINYYTIT

Appelsiini teema jatkuu.. Ne ovatkin nyt mehevimmillään ja kauppojen hedelmätiskit oikein hehkuvat aurinkoista väriään ja maun voi arvata. Kannoin taas tänään puolitoista kiloa niitä kotiin. Välipalana nami, nami,  myös salaateissa,  ja entäs jos kokeilisi lohen kanssa? Kirjahyllyssäni lojuu kirja Ranskattaren ruokavuosi, jota selailen laihdutuspuuskassani sillointällöin.
Tämä ohje jäi silmiini, tätä voisi kokeilla. Tekiskö viikonlopuksi.
Jotta tekin ehtisitte iloon mukaan makumaistajaisiin, niin laitan tänne. Näin se menee :
 MARINADI
½ dl täysappelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kuivaa vermuttia
 ( ei oo pakko :-)
2 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
hyppysellinen suolaa
sokeria ja vastajauhettua pippuria

oliiviöljyä
4 nahatonta noin 100 gr painoista lohifilettä
suolaa ja vastajauhettua pippuria

1
Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Laita kaikki marinadiainekset kattilaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen kokoon keskilämmöllä, kunnes neste on vähentynyt puoleen. Siirrä pois levyltä. Leikkaa 8 isoa folion palasta sen kokoisiksi neliöiksi, että fileen jokapuolelle jää 5 cm tyhjää.. voitele 4 neliötä kevyesti oliiviöljyllä.
2
Laita fileet öljyllä voidelluille folioille ja pirskottele päälle marinadia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Peitä fileet lopuilla foliopalasilla ja taittele tyynyiksi. Riittää, että taitat kunkin reunan kaksinkerroin. Nosta nyytit uunipellille ja kypsennä uunissa 15 minuuttia.
¤

Lisäkkeeksi sopii tumma riisi ja raikas salaatti.

¤
Kylmä sää alkaa taas kiristyä,
 elohopea valuu taa uhkaavasti alaspäin.
Juodaan kuumaa, se ainakin lämmittää.

4 kommenttia:

Tupu kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Maireanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Harakka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Maireanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.