lauantai 10. joulukuuta 2011

ANNANKAKKUA ja Killi-Maarian jouluvalmisteluja..

 Sinä päivänä, kun uunista tulvi Annankakun tuoksu, se oli aivan uusia tuoksuja killille. Hyvälle tuoksui, ..oliko syötävää..ainakin teki hyvänolon fiiliksiä. Kun ei sitä aina noista ihmisten ruuista tiedä, voiko niitä edes syödä. Saa vain vatsanpuruja. Riisipuuro on ok, testasin sen. Mitähän ne uutta keksii..hohhoijaa!
 Mummon parvekkeella on tällähetkellä  vaikka mitä kummitusta? Mikä se tuo punalakkikin on?
Sitä lakkia piti jo minunkin kokeilla, mutta ei tuo kamalasti innostanut. Kutitti vaan, meni karvat sekaisin..uh. Mitähän on vielä tulossa?
 Kukkia on alkanut ilmestyä sinnesun tänne. Minä ylimpänä hortonomina tsekkaan, kelpaako ne mun garderoopiin. Tuo iso kukka on ongelma, voiko sitä edes uskaltaa lähestyä? Hyvä sateenvarjo se ainakin olis.. Olkoon nyt emännän mieliks tuossa, ja hienohan tuo on..sataa vaan nenuun jotain itiöitä kun pukkaa sitä, atshii !
Ai se  leipoi jo? Ehdin ottaa nokoset ennenkuin se vihdoinkin tuli valmiiksi. Oli kuulemma nimipäivän kunniaksi oma kakku. Siis  ihkaoikea ANNAN KAKKU. Kamalan vanha ohje kuului olevan, mutta, on  se ite Annakin antiikia, umpiläpi koko pakkaus... Ai miten se antiikkikakku tehään?  Jotenkuten näin:

Kaakkuun:
1½ kkp hapanta kermaa
2 munaa
1½ kkp sokeria
1 tl soodaa
2 kkp karkeita vehnäjauhoja
½ kkp rusinoita
1
Walitse  pitänomainen tai normaali pieni pyöreä vuoka. Woitele suolattomalla voilla ja korppujauhota. Watkaa hapan kerma nopeasti waahdoksi isossa kulhossa, hyvällä vatkaimella.
2
Riko munat kuppiin  yksitellen ja tutki niiden tuoreus. Vatkaa ne isossa kulhossa ensin  ja 1½ kkp:n sokerin kanssa.
3
Huuhdo rusinat, kuiwaa puhtaalla pyyhkeellä ja sekoita ne  pieneen vehnäjauhoerään.
Happameen vatkattuun kermaan lisätään vatkattu munavaahtoseos, seulotut vehnäjauhot soodan kera, ja huuhdotut rusinat puukauhalla sekoittaen.
4
Kaada seos kaadetaan kunnostettuun vuokaan. Paista kohtalaisessa lämmössä n. 45 minuuttia.
Kokeile kypsyyttä varvulla.
5
Kumoa kaakku  jäähtyneenä.
¤
Aika wanha on ohjeistuskin..
Mitä on kohtalainen lämpö?
Onkohan se jotain 175 c.
¤
Tuoksuvia tunteja tälle wiikonlopulle, mijau!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anna kirjoitti...

Tänä jouluna taas teen !

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...