Jääkaapissa pyöri pieni kukkakaali ja yritin muistella kuinka gratiini tehtiin?
No enhän minä sitä muistanut. ( Joko se alkaa rapistua tuo kovalevy)
Ei hätiä mitiä, kone auki ja googlettamaan!
Löysin Mimmin keittiöstä tämän vanhan ajan ohjeen,
tälleen ne varmaan silloin todella tekivätkin.
Makukin sen kertoi..
Keitä siis kukkakaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
( Minä en kyllä laita suolaa, mielestäni suola peittää kaalin hienon maun.)
Gratiiniin tarvitsee:
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
1 dl juustoraastetta
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot.
Sitten neste. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita hyvin koko ajan.
Lisää lopuksi juustoraaste ja mausteet Jätä hiukan raastetta gratiinin pinnalle.
Paista uunissa kunnes pinta saa kepeän ruskean värin.
Ai niin, Hauskaa Juhannusta kaikille tasapuolisesti!
Ai niin, Hauskaa Juhannusta kaikille tasapuolisesti!
3 kommenttia:
hyvää ja herkullista ja terveellistä
(ei tyttäreni laita noita jauhoja)
ei kun hän tekee kukkakaalimuusia
Lähetä kommentti