tiistai 19. huhtikuuta 2011

MUNAPALLOJA PÄÄSIÄISPÖYTÄÄN!


Ennenvanhaan kun kaikesta oli puutetta, kokin kekseliäisyys oli huipussaan.
Sotien jälkeen kasvikset, niistä näki vain kuvia, kananmunat olivat kaupunkilaisille kalliita.
Me maalla asuneet poimimme kanojen alta korit täyteen munia,
täysmaitoa saatiin, lihaa, perunaa..oikeastaan itse en muista säännöstelystä mitään.
No, minä olinkin huoleton tytön tyllerö!

Kaupungissa asuvilla markan arvo tunnettiin. Varsinkin juhlapyhiksi sai varmaan jonottaa,saako lihaa, saako perunoita perheelle, munia koppaan. Yhdestä keitetystä munasta on taiottu neljälle?

Ei ole ollut helppoa silloin, jos ei ole nykyaikanakaan.
Runsauden paljous nyt hämmentää.
Ruuan hinta nousee koko ajan. Rahapussi ei pullistele, vaan kuihtuu edelleen! Keksiä saa nytkin. Ajat eivät siis ole paljon muuttuneet.

Siksi tänäänkin on kaivettava ne Isoäidin ohjeet esille.Etsittävä taloudellisia vinkkejä. Tässä yksi.

MUNAPALLOT

( 4 hengelle)

3 kovaksi keitettyä munaa
1 rkl hyvää voita
suolaa ja valkopippuria

Erota valkuaiset ja laita keltuaiset kulhoon. Survo niitä ja lisää voi, suola ja valkopippuri. Sekoita tasaiseksi. Anna olla hetki jääkaapissa ja pyörittele käsin massa pyöreiksi palloiksi tarjoiluastiaan.
Itse lisään ympärille survotut valkuaiset, jotka maustan suolalla ja tillillä.
Tämä on siis aika pieni annos, joten suurenna ainesten määriä jos syöjiä on enemmän.

Pallot silloin ennen olivat pinaattikeiton silminä, siis korvike nykyajan kokonaiselle keitetylle munalle. Toinen käyttötapa voisi olla ainakin niiden käyttö kuumien riisipiirakoitten päällä?

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihana kuva! Tuollaisista munapalloista en olekaan kuullut,mutta sehän on kuin munavoi,joka onkin hyvää:)

Anna kirjoitti...

Voi miten hauska resepti! Näistä en minäkään ole kuullut, mutta mikä ettei. Mitenköhän näitä syödään, leivän päällä vai ihan sellaisenaan? Voisikohan näitä dipata johonkin?

Anna kirjoitti...

Laitoin lisäyksen käytöstä. Niitä voisi todella käyttää vaikka munavoin asemasta ja toinen idea se vanha, pinaattikeiton lisäke.
Maukasta Pääsiäistä teille :-)

rimasa kirjoitti...

Vahingossa "pölähdin" sivuillesi ja törmäsin vielä tähän ihastuttavaan ohjeeseen! Täytyy laittaa muistiin ja kokeilla! Täytyy myös selata sinun sivuja muutenkin!

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...