lauantai 2. huhtikuuta 2011

LOHIMEDALJONGIT


Aurinkoinen päivä eilen teki kevytmielisen olon. Rapakot loiskui autojen alla, tali- ja hömötiaisten kiihkeä viestittely teki myös tunteen, kyllä se kevät tulee kunhan kerkiää.. Askelkin on kevyempi kun suunnistin lähikauppaan. Kalakoju paistoi muikkuja, voi mikä tuoksu! Kevättä sekin.
Mietin tarkkaan, millä päivän kruunaisi. Vihannesosastolta lähti mukaan porkkanaa, uusia perunoita, makeaa sipulia. Sitten kalaosastolle. Aikani mietittyä valitsin lohimedaljonkeja. Niitä en ole koskaan tehnytkään. Aika isoja! Kyllä yksi kupu tuosta täyttyy..ainakin neljä kertaa. Hinta oli kyllä aika kallis, ainakin eläkeläisen kukkarolle, jossa pohja on lähempänä kuin arvaakaan.
Kotona mietin että laittaisin lohen marinadiin. Etsin aineksia ja kokeilin.
Aika mukavaa tuli, joten suosittelen:

LOHIMEDALJONGIT

Marinadi
n 3 rkl Pirkka Balsami-Viinietikkaa
3 rkl Pirkka- juoksevaa hunajaa
1 rkl omaa sinappia
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl sitruunapippuria
1 rkl tilliä

Sekoitin marinadin hyvin ja valuttelin medaljonkien päälle. Annoin maustua noin 10 minuuttia.
Paistoin siten, että annoin kalan pinnan ensin ruskistua kevyesti ennenkuin käänsin. Sitten laitoin laakeaan lasivuokaan. Peitin vuoan foliolla ja laitoin uuniin, jonka lämpötilan olin säätänyt 100 asteeseen.
Paistoaika 10 minuuttia.
Valmista!

Itse kyllä tykkäsin. Lautaselle kun kokosin perunan, tomaattia ja ananasta vielä kaveriksi, niin kevätmieli tuli sisäisestikkin.

Yksi vinkki joka jostain lehdestä jäi mieleeni, on PORKKANARUUSUT.
Vuolin juustohöylällä,( käy myös perunankuorimaveitsi) porkkanasta ohuita siivuja, kiersin ne rullalle ja laitoin grillitikkuun. Tikku kylmään veteen
ja sitten vedä rullat tikusta salaatin seuraksi.
Hyvä kikka!

Aurinkoista viikonloppua Annan tuvan lukijoille!

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...