torstai 2. syyskuuta 2010

ALKUPALAKSI VALE-ETANAT

Ihan totta. Tämän aamun lehdestä leikkasin tämän ohjeen ja aion kokeilla viikonloppuna. Oikeista etanoista en ole päässyt nauttimaan..hm, nauttimaanko? Sienistä minä ainakin tykkään ja nämä etanat onkin tehty niistä.
Lähdetäänkö tekemään:

 VALKOSIPULIKUORRUTTEISET SIENILAKIT

24 kpl herkkusieniä ( tai leppärouskuja)
120 g  huoneenlämpöistä voita
neljännes yhden sitruunan mehusta
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 sipuli
2 rkl parmesaania
½ dl persiljasilppua
1 tl  suolaa
½ maustemittaa valkopippuria

1
Putsaa sienet harjaamalla. lämmitä uuni 225-250 asteeseen.
 Irrota jalat lakeista ja hienonna jalat. Sekoita hakkelukseen voi ja muut aineet.
2
Täytä lakit maustevoilla ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. paista 15-20 minuuttia.
3
Tarjoa vale-etanoiden kanssa vaaleaa leipää, jota voi dippailla maustevoihin.

Helppo ohje, vai mitä? Herkullisia hetkiä.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkulliselta kuulostaa! Itse just äsken paistoin herkkusieniä valkosipuli-yrttiöljyssä ja olivat hurjan hyviä.
Etanoita,siis oikeita,olen syönyt Porvoossa etanaravintolassa,ja hyviä olivat:D

Maireanna kirjoitti...

Yaelian:
Kuvaile etanan makua? Onko se lähellä naudanlihaa, kanaa..vai mitä?
Uskallanko sunnuntaiksi kokata :-)

Täällä myrskyää kovasti, sataa ja lämpöasteita on 7.
Hyvää viikonloppua Sinulle sinne kauas!

Polkkapossu kirjoitti...

Anteeksi tyhmyyteni, vai menikö jotain ohi? Siis sanottiinko lehdessä näiden sienien nimeksi vale-etanat, vai keksitkö itse?

Hanneles bokparadis kirjoitti...

varmaan namia

Maireanna kirjoitti...

Polkkapossu:
Sillä nimellä ne oli- siksi se riemastuttikin. Osaa ne muutkin huumorilla höystää :-) Me savolaiset varsinkin...

Harakka kirjoitti...

No, noita vale etanoita mäkin voisin syödä, pitääpä kokeilla, varmaan suussa sulavan hyviä!