lauantai 7. elokuuta 2010

NAURISHUTTU/ NAARISPUURO

Tuntee jo syksyn merkkejä, vaikka on vasta elokuu...
Eihän se mikään ihme ole, tällaisen kesän jälkeen.Siitä aivan kuin huomaamatta, alkaa katsella kaupassakin syysruokien tarvikkeita.
Koriin tarttui nauriita. Siinäpä sitten pyörittelin mielessä, että mitä näistä tekis? Apu löytyi, suosikkikeittokirjasta  HYVVEE JA HYVÄN PARASTA , joka on koko savolaisruokien peruspankki, minun mielestäni. Siksipä, murteella kuuluu ohje antaa:

NAARISHUTTU
Tarviit näetä:

2 litroo naarissiivuja
vähä vettä
2 litroo vettä tae maetoo
3 dl ruisjaahoo
suoloo

1
Kuori naariit liistakoehin ja paa kiehuvvaa vettee. Kun ne on pehmenneet, hienonna hierimellä hienoks.
(Vettä ee pitäs olla juur ollenkaa...) Lissee kylymee vettä sekä ripottele ruisjaahoo sekkaa.
Kun jaahot lisäs kylymää vetteen, ne imeltyi.. Tulloo huttuun parempi maku.
2
Anna huttupaan puksutella hellalla miedolla lämmöllä tunnin verran. Välillä se ähkynsä välissä puhkuu aeka isollakkii voemalla, jote silimällä pittää pittee, ettee ihan hellalle hyppee.
Sittenpä se onnii suoloo vaella ja valamis.
3
Hutun kanssa ennen otettii piimee, kaljoo,kurrija tae maetoo. Mitä talossa sattu olemaa.

Posted by Picasa

3 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

tuopa jännää

Anonyymi kirjoitti...

Good information. Lucky me I ran across your skte bby chance (stumbleupon).
I've saved it for later!

my homepage http://www.youtube.com/watch?v=y9nGot4eJBA

Joanna kirjoitti...

Minä teen tätä just nyt. Mieheni muistaa syöneensä lapsena. K