Kävin pitkästä aikaa keskustassa ja torilla. Vaikka siellä oli kaamea myllerrys edelleen,
toriremontti kun jatkuu ja jatkuu..sitkeästi siellä kojut piti pintansa.
Ostin kotimaisia omenoita ja nam, kanttarelleja!
Niistä oli ihan pakko tehdä itselle herkku.
Omenat huuhdoin pölynpelossa ja muutama hupeni siinä jo ruokaa tehdessä.
On ne niin hyviä, pieniä punaisia ja makeita.
KANTTARELLIPAISTI tulee näin:
½ l kanttarelleja ( voi olla vaikka muitakin sieniä)
2 sipulia
paistamiseen voita tai öljyä
mustapippuria
tilliä
suolaa
1
Harjaa ja silppua sienet pieneksi silpuksi. Pilko myös sipuli samoin.
Laita kuumalle pannulle voita ja kuullota spulia vähän aikaa. lisää sienisilppu.
2
Anna sienien haihduttaa neste pois ja jatka ruskistamista. Lisää mausteet ja suola.
Valmista!
Olen yleensä aina lisännyt kermaa kastikkeeksi ja antanut muhia sienien kermassa pehmeäksi. Tämä oli uusi kokeilu, ja arvatkaa jäikö mitään lautaselle?
8 kommenttia:
Minen ole oppinut syömään sieniä. Mies taas tykkäis on oppinut syömään pienestä asti. Pitäs opetella tieten pienestä määrästä ja vähitellen panis vaikka hirvipullien sekkaan.
Joo, minä jo luulin, kun näin tämän kuvan, ennen lukemista, että sinulla on apaja ollut metsässä.
On ne niin hyviä, en löydä lempipaikastamme tänä kesänä noita, pitänee ostaa minunkin torilta.
Kiva vinkki tuo tilli, kokeilempa, kun ostan :D
nami
Voi kun saiskin tuoreita kantarelleja!
varmaan hyvää ;)
mukavaa viikkoa siulle!
Voi aaaaahh, kanttarelleja! Ne on niiiiin hyviä!
Just viimeviikola syötiin ja herkuteltiin niillä!
Ja omput kanssa on hyviä, vaikka mun vatta ei niin kauheesti niistä tykkääkkään jostain syystä!
Mutta pakkohan niitä on vähän syödä!
Meille tulikin tänä vuonna paljon omenia puihin.
Mutta hyvää viikonloppua sulle!
nami
Hannelen paratiisi, Yaelian ja Harakka:
Kiitos kommenteista. Mikähän siinä lienee, mutta minäkään en voi syödä omenia kuin vähän? Sulavatko ne huonosti vai mikä ettei masu tykkää?
Suppiksia saa niin harvoin että silloin sitten herkuttelee antaumuksella..nam, nam!
Lähetä kommentti