tiistai 6. heinäkuuta 2010

KESKIKESÄN KALAKEITTO

Posted by Picasa
Tämä kalakeitto poikkeaa hiukan totutusta ohjeesta , sillä lisäsin  tähän porkkanaa!
 Lisukkeeksi lisäsin  maustekurkkua.
 Näin helteisinä päivinä  kun suolaa pitää lisätä muutenkin että ei ihan  kuukahda!
Keitto syntyi näin:

- 400 gr kalaa perattuna
- 500 g varhaisperunaa
- 2-3 porkkanaa
- 2 kesäsipulia varsineen
- 1 l vettä
- 1½ kalaliemikuutiota
-  10 kokonaista maustepippuria
- 1 viipale kuivahtanutta ruisleipää
- voita
- 2 dl maustekurkkua
- nippu tilliä

1
Pese perunat kuorettomiksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2
Raaputa porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3
Hienonna sipuleiden valkoinen osa. Varret ohuiksi renkaiksi.
4
Kuumenna kattilassa vesi, lisää liemikuutio, pippurit,  perunat ja porkkanat. Keitä 10 minuuttia, eli kun perunat ovat kypsiä.
5
Lisää kala ja sipuli. Keitä 5 minuuttia, eli kun kala on valkoista.
6
Voitele ruisleivän viipale voilla ja nosta se keiton pinnalle pehmenemään ja maustamaan keittoa.
7
Leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja hienonna tilli. Viimeistele keitto niillä.
¤
J.K. Olisiko tämä rantakalan kaupunkilaisserkku?

3 kommenttia:

Una kirjoitti...

Ohje kuulostaa ihanalle. =)
Miulle tulee usein nälkä täällä siun sivuillasi. =)

Harakka kirjoitti...

Unallekkin tulee nälkä, täällä sun sivullasi, mutta niin tulee mullakin.
Varmasti on kokeiltavan arvoinen kalakeiton ohje.

AURINGONKUKKA ;) kirjoitti...

NAMIA MITÄ HERKKUJA TÄÄLLÄ LÖYTYYKÄÄN ;)
OIKEIN IHANAA VIIKONLOPPUA!

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...