Sateinen lauantaiaamu. Vettä tulee kuin aisaa. Sireeni nuokkuu surkeana veden painosta.
Sisällä on viileää, paleltaa.. Jääkaapissa melkein valot vaan.
Onneksi on perunoita ja pakkasessa valmiiksi ruskistettua jauhelihaa.. Keitto porisemaan!
TARVITSET:
-perunoita syöjien nälän mukaan
- 2 porkkanaa
- palanen lanttua tai muuta juuresta
- 2 valkosipulin kynttä
- tilliä
-2 lihaliemikuutiota
- ½ paprikasta
- vettä
- ruskistettua jauhelihaa
1
Uudet perunat ja juurekset ei tarvitse kuin harjata juuresharjalla, ja sen jälkeen lohkot vain. .Murskaa valkosipulin kynnet ja viipaloi paprika. Veden kiehuessa kattilassa, laita perunat ja kohta porkkanat.
Juurestenkin kypsymisaika on porkkanoiden kanssa sama, joten lisää nekin. Anna kypsyä 20 minuuttia.
2
Lisää lihaliemikuutiot, jauheliha ja mausteet. Anna porista hiljaisella lämmöllä vielä 10 minuuttia.
Tarkista maku.
PS. Tilliä, chiliä ja valkosipulia tykkään käyttää paljon ruuanlaitossa.
1 kommentti:
Hei!
Kivoja kepeita ohjeita sinulla! Tekee heti mieli menna keittioon.
Lähetä kommentti