Mieli teki kesäkeittoa. Kurkistus jääkaappiin osoitti, että nyt voisi sompailla oma versiotakin tälläkertaa. Tuumasta toimeen, sillä nälkä kurni jo ilkeästi vatsaa, se antoi lähtölaukauksen kokille. Näistä aineksista keitto irtosi:
- 3 porkkanaa
-1 suippo paprika
-1 kesäkurpitsa
- pakastettua pinaattia
-2 kasvisliemikuutiota
-150 ml Oatly-kaurakermaa
(alentaa kolestorolia)
1-2 dl rasvatonta maitoa
1 rkl juoksevaa margariinia
- 1 rkl hunajaa
- tilliä
1Kuori porkkanat ja pilko pieniksi paloiksi.
Laita ne ensimmäisenä kypsymään kiehuvaan veteen.
Kuori kesäkurpitsa perunankuorimaveitsellä.
Poista kostea siemensisus.
Paloittele. Halkaise paprika ja poista siemenet.
Pilko tämäkin sopiviksi paloiksi.
2
Lisää kattilaan porkkanoiden seuraan paprikapalat,
kurpitsapalat ja pari kieppiä pakastettua pinaattia.
3
Kasvisten pehmittyä poista hiukan keitinvettä,
mutta laita se talteen...
(Sitä voit tarvita myöhemmin muussa ruuanlaitossa.)
Muusaa kasvikset survimella rouheaksi.
Pitää olla sattumia!
4
Lisää hiukan rasvatonta maitoa ja kaurakerma.
Lisää myös loput ainekset mausteita myöten.
Anna keiton hiljaisella lämmöllä tekeytyä ja testaa sitten maku.
¤
Itse ainakin yllätyin keiton mukavasta mausta.
Siksipä sen tänne talteen laitan, sillä aion tehdä tätä usein...
Bon apetit!
4 kommenttia:
Kesäkeittosi kuulostaa hyvältä, hieman erilainen kuin olen tehnyt. Pitää kokeilla tätä. kesäkurpitsaa en ole käyttänyt kesäkeitossa aikaisemmin
Kiva, kun laitoit sen tänne!
Mua toi kaurakerma jäi naputtaan, että onko sellastakin, kun tiiän kyllä, että on kauramaitoa, mitä esim. maidolle allergiset lapsetkin juo.
Mäkään en ole kesäkurpitsaa osannut käyttää kesäkeitossa ennen, nyt seuraavalla kerralla kokeilen sitten sitäkin...monesti jää palanen jääkaappiin lojuun, ja sitten heitän sen roskiin, kun en tiiä, mitä pätkästä vois tehä.
Mutta tää kesäkeittohan senkin asian pelastaa, tai kesäkurpitsan.
Tätä pitää ehdottomasti kokeilla!
Kiitos!
That soup looks yummy!
tuo täytyy tehdä
Lähetä kommentti