Kiirastorstain aurinkoinen aamu. Ulkoa kuuluu jo useita ääninäytteitä, viserrystä laidasta laitaan. Mikäs sen mukavampaa, kevät lähestyy kukon askelin. Kotisiivous tehty ja pian lähden ruokakauppaan hakemaan mämmiä ja lampaanjauhelihaa. ( Hei, äsken kuulin uutisista, että alkaisi lakko?) (Meneekö ruokakaupat kiinni?) Se olisi suorastaan katastrofi!
Niin, päätin tehdä lampaanjauhelihasta pyöryköitä Wanha perinteinen helppo ohje. Sain sen kotoa, aikaa lienee jo 55 vuotta sitten. Annan ohjeen tähän kaikkien saataville jos joku haluaisi kokeilla.
LAMPAANLIHAPYÖRYKÄT
500 g jauhettua lampaanlihaa
200 g jauhettua sianlihaa
2 raastettua sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
musta- tai valkopippuria
1 dl vettä
PAISTAMISEEN: Voita.
HAUDUTTAMISEEN: 2 dl punaviiniä, 1-2 dl lihalientä.
1
Sekoita jauhelihat ja sipuliraaste. Purista joukkoon valkosipulinkynnet, mausta taikina ja jatka sitä vedellä.
2
Pyörittele kostein käsin pieniä pyöryköitä. Paista ne nopeasti kullanruskeiksi voin ja öljyn seoksessa.
3
Pane pyörykät ennen tarjoilua lihaliemen ja punaviinin sekoitukseen ja kuumenna. Tarjoa suoraan valmistusastiasta.
4 kommenttia:
No voi sentään...
Mutta marsut kyllä osaa olla varsin äänekkäitä, kun tietävät että rapina keittiössä tarkoittaa samaa kuin ruokaa tulossa :D
Ikävä niitä todellakin jäi...
Mistähän juontaa juurensa, että pääsiäisenä ruukataan syödä nimenomaan lammasta? :)
Luulisin että lammas pääsiäisruokana perustuu uskonnollisiin tapoihin..
Muuten, eilen oli aprillipäivä jatuo kauppojen lakkoilu-uhka oli osittain sitä :-) Taitavat mennä lakkoon vasta parin viikon päästä, jos sopua ei synny. Silti, kaupoissa oli hirmu ruuhkat eilen iltapäivällä!
Nami, joskus maustan mintulla,
hyvää pääsiäsitä!
Vuosi meneillään 2013. Ja pääsiäiseksi teen lampaanlihapyöryköitä!
Lähetä kommentti