Joulu ja kova pakkaskausi ovat jättäneet jäljen. Ei hiili, vaan läskijäljen.
Muutama lisäkilo entisten painoksi! Olen opetellut ottamaan pieniä annoksia,
syödä leipää vähemmän,
kasviskeitoihin laitan 5% ruokakermaa ja rasvatonta maitoa.
En tiedä meneekö oikein, ainakin tarkoitus olisi keventää.
Tämä aasinsiltana tähän puuroon, josta ohimennen kuulin aamutv:stä.
Me suomalaiset kuulemma syömme epäterveellisesti, esimerkkinä kaurapuuro. Väite oli se, että kaura lisää limaisuutensa vuoksi limaa hengitysteihin?
Aamupuurona suositeltiin hirssipuuroa ja minähän heti tein tuttavuutta tuohon kanarialintumme herkkuu. Ihan kokeilun kannattava homma, suosittelen.
Ja tässä ohje ( se on kyllä pussin kyljessäkin)
HIRSSIPUURO
4 dl vettä
ripaus suolaa
2 dl Risenta hirssihiutaleita
Kiehauta vesi, lisää suola ja hiutaleet.
Sekoittele ja kypsennä 3 minuuttia.
Tarjoile marjojen kera.
Lisämuutoksina suositeltiin että vatsalle ystävällisempää olisi syödä ennen pääruokaa LÄMPIMIÄ salaatteja ja kasviksia?
11 kommenttia:
Hirssipuuro on hyvää! Mutta en ole kuullutkaan,että kaurapuuro olisi epäterveellistä! Kai se myös riippuu siitä,mitä sinne joukkoon laittaa,minä pidän siitä au naturel
Yaelin: Ei kaurapuuro ole epäterveellinen, mutta kaura lisää limaa. Jos on esim astma, se tekee hengityksen tukkoisemmaksi. Ennenvanhaanhan pienille lapsille syötetttiin löysää kauralimaa jos oli sairaana ja heikossa kunnossa. Toinen toipilasruoka oli munavelli.
Ymmärrän kyllä sen, jos on astma, niin voi sitä limaa tulla tonne nieluun ja muuallekkin. Niin silloin voi kaurapuuro olla pahasta.
Mutta vattalle on juuri senvuoksi hyvää, kun on sitä limaa.
Mulle vaan joskus joku lääkäri sanoi, kun mulla on vattavaivoja useesti, niin kaurapuuro tekis sitten kai sinne vattaan jonkinlaisen suojan, juuri sillä limalla.
En ole varmaan koskaan syönyt hirssipuuroo, pitäiski kokeilla.
Mä kanssa koitan jotenkin laihduttaa, nyt ensin niin, että seuraan, mitä suuhuni laitan, ja ajattelen aina, että onko nyt varmaan pakko syödä jotain?
Kun aina illalla varsinkin tuntuu siltä, että aina on suunta jääkaapille.
Laitan kohta siihen lukon ja hukkaan sen! Hi!
Mitähän mies sanoisi!?
mä tein riisipuuroa uunissa, nami.
(maito voi lisätä limaa)
Minä tein myös hirssipuuroa uunissa. Lisäsin mukaan omenalohkoja.
Puolet maitoa ja puolet vettä.
Kotona-blogissa on ohje.
Omena antoi hyvän lisän maun suhteen.
Kiitos vinkistä Arleena. Aionpa kokeilla uunissakin.Kaurapuurokaan ei ruokalistalta häviä, joskus kaipaa sitäkin ;-(
Toivottavasti siun kasvosi ovat jo parantuneet kylmän viiman käsittelystä?
Minullakin on hirssiä kaapissa mutta en pidä sen mausta.
Niin, miun pitäs tosin opetella siitäkin tykkäämään kun gluteenittomasti syön...
Hirssipuuroa minäkin voin syödä, en ole sitä koskaan uunissa älynnyt kypsentää. Aina oppii uutta.
Tein tänään hirssipuuroa ensimmäisen kerran ja söin mustikkasopan kanssa joka oli todella maukasta.Varmaan tulee tehtyä montakin kertaa kaurapuuron tilalle.
2dl hirssisuurimoita
5dl vettä
4dl kookosmaitoa
suola
kevytlevitettä 2 pientä nokarea
Huuhtelin hirssit kaksikertaa haaleassa vedessä ja
kiehautin alkuun jonka jälkeen haudutin kattilassa 45min.
Lähetä kommentti