lauantai 18. heinäkuuta 2009

SAVUMUIKKUVUOKA


Näin kesällä savukalaa paahtuu useammassa mökissä. Paljon tulee syötyä, mutta aina jää ylikin. Mitäs niille tekis?
Silmiini sattui eräästä kirjasta ohje, ja ajattelin kokeilla. Ei hattumpaa!.. Tässä ohje:

-½ kg savumuikkuja
-3 kpl kovaksi keitettyjä kananmunaa
-1 dl smetanaa
- tilliä
- ruohosipulia
- mustaa pippuria

1
Perkaa savusilakat ja lado voideltuun vuokaan. Lisä päälle silputut tillit, sipulit ja hienoksi hakatut kananmunat.
2
Lisää smetanaan hiukan maitoa. Mausta pippurilla, ja kaada päällimmäiseksi vuokaan.
3
Mieto uuninlämpö, ja kuumenna vuokaa n. 15 minsaa.

Uudet perunat ja kasviksia sopii pöytään kaveriksi. Itse kyllä paistoin lisäksi pari jumboherkkusientä mukaan lautaselle. Ulkoilmassa nauttien, juomana vain pelkkä vesi. Sopii kesäiseksi ruuaksi hyvin.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Voi jukrat, kun mulla tulikin nälkä, kun luin ohjeesi!
Varmaan tosi hyvää!

Yaelian kirjoitti...

Tulin tänne vastavierailulle. Savumuikut ovat ihanan herkullisia ja tuo vuoka kuulostaa herkulliselta!Kivan näköinen blogitausta muuten.

arleena kirjoitti...

Kuulostaapa erinomaiselta vuokaruualta. Sitä pitää kokeilla
Voisi sopia mikä tahansa savukala.
Mutta silakka taitaa olla juuri nyt aika hyvin tapetilla.

Tuulia kirjoitti...

Vaikuttaa maukkaalta ohjeelta. :) Piti sanoman, että siulla on tosi kiva tausta blogissas. Nyt vasta huomasin, vaikka useemminki oon täällä vieraillu.

Tuorein postaukseni

Katse syksyyn ja vilkaisu vielä taaksepäin...

 Vettä on lotistanut viikonlopun.. no, eihän se syksy muuten tule?  Tuli muuten melkein laiskoteltua ihan ison käden mitalla koko viikonlo...