sunnuntai 11. tammikuuta 2009

MAKSAPIHVIT ANANAKSELLA

 
Sydäntalvi ja maksapihvit kuuluvat yhteen, ainakin ennenvanhaan kuului. Niinpä kun kaupan lihahyllyjä katsastelin silläsilmällä, kiikarissa viikonlopun ruoka-aineet, huomasin maksan. Se oli edullisempaa kuin esim. jauheliha. Se oli helppo päätös, kun maksaruokaa ei ole syötykään kuin viime talvena. Ohjetta säveltelin tietysti itse, heitin sekaan ananaspaloja.
Ohje tässä:
400 gr maksaviipaleita
1 tl meiramia
1 tl sitruunapippuria
2 tl kuivattua tilliä
1 iso sipuli

Kuorruttamiseen
1 muna
2 dl korppujauhetta
1 tl suolaa

Kastike
2 tl öljyä
1 pieni sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
4 ½ dl lihalientä
1 prk Valion Täyteläinen ruokakermaa ( 2%)
2 prk ananaspaloja
1 tl mustapippuria

Riko muna astiaan ja vatkaa hiukan.Pyörittele pihvit munassa ja sitten korppujauhoissa.
Paistaessa lisää mausteet.Paista molemmin puolin ja aseta vuokaan. Paista 1 iso sipuli
renkaina. Ripottele niille hiukan suolaa ja hippunen sokeria.

Tee kastike:
Kuumenna öljy pienessä pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja paista sitä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
Lisää joukkoon jauhot ja jatka paistamista 2 minuuttia kunnes jauhot ovat saaneet väriä.
Lisää kattilaan lihaliemi ja kerma. Lisää mausteet ja ananaspalat.
Posted by Picasa

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

Tästähän mä saankin hyvän ohjeen mulle ja miehelleni, sitten kun tyttö taas lähtee opinahjoonsa.
Tyttö ei tykkää maksasta, mutta me tykätään miehen kaa molemmat.
Ohje tuntui todella maittavalta, tuli heti nälkä...
Kuvasi teki mulle tepposen!
Varmaan herkullista!