sunnuntai 14. joulukuuta 2008

JOULUSILLI

 
Posted by Picasa

Aika alkaa tehdä silliruuat tekeytymään. Löytyi ihme kyllä,kaupasta kokonaista silliä. Sitä on varmaan vaikea saada koska harvoin näkee kaupan tiskillä.Aineksia tarvitaan m.m:

2 kokonaista silliä

Liemi:
2 dl vettä
1 dl etikkaa
1 dl sokeria

Mausteeksi:
1-2 porkkanaa viipaleina
pieni purjo
1-2 punasipulia ohuina renkaina
1 rkl sinapinsiemeniä
2 laakeerinlehteä
2 tl maustepippuria
2 tl valkopippureita
pari suikaletta piparjuurta.
tilliä

1
Kiehauta ja jäähdytä liemi. Avaa sillit ja poista sisukset. Huuhtaise kevytsuolatut sillit. Jos käytät suolaisempia, kannattaa liottaa kylmässä vedessä muutama tunti ennen käyttöä. Paloittele ruotoineen parin setin viipaleiksi. Jos haluat siistimmin syötävät, poista selkäruoto. Silloin valmistuminenkin nopeutuu muutamassa päivässä. Muutoin vie tekeytyminen pari viikkoa aikaa. Paras, vanhanaikainen silli kuitenkin tehdään ruotoineen.
2
Pane sipuliviipaleita purkin pohjalle, päälle kerros silliä, osa mausteista ja suikale piparjuurta.
Lado näin purkki täyteen kerroksittain. Silmänruokaa tuo kun asettelet punasipulit ja porkkanaviipaleet reunamille kauniisti värittämään joulusillin ulkonäköä. Ripottele sinapinsiemeniä myös reunamille. Laakerinlehti koristaa kauniisti ja pippurit myös.
3
Kaada huolella purkki täyteen lientä. Sulje se ja koristele jouluisesti.
On varmasti mukava ja mieleinen tuliainen.

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...