sunnuntai 12. lokakuuta 2008

HIIVALEIPÄÄ,PIIMÄRIESKAA..

Hyvällä lapsella on monta nimeä. Tuore, tuoksuva leipä on kuitenkin yksi ja sama, aina se kokoaa ympärilleen herkkusuut.
Kokki saa kiitosta ahkeruudestaan- sillä viitseliäisyydestä se on kiinni. Tulee edullisemmaksi leipoa itse ja sentit pysyy kukkarossa.

Mitä siitä jos leipä säikähtää kun pelti uunissa hypähtää ja hienosti kohonnut rieska laskee kuten kuvassa olevalle rieskalle kävi. Maku oli tallella ja murut enää muistona.
Ohje tulee tässä ja ohjeesta tulee 2 rieskaa.

PERIN TAVALLINEN RIESKA
7 1/2 dl vettä ( tai piimää)
4 dl kaurahiutaleita
50 gr hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja( tai hiivaleipäjauhoja)
leivinlaudalle ripottele vehnäjauhoja

1
Kaada hiutaleitten päälle lämmin neste ja anna muhia jonkin aikaa.
2
Lisää hiiva, suola ja alusta vehnäjauhoilla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
3
Sirottele jauhoja leivinlaudalle ja pyörittele kaksi leipää pellille. Anna kohota liinan alla. Pistele kohonneet leivät haarukalla.
4
Paista 250 asteessa noin 30 minuuttia.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...