perjantai 27. kesäkuuta 2008

ANOPIN LEPYTYKSET

Sarjassa kesäjuhlat, jatkukoo aehe eelleen. No, vaekkapa kihlajaeset
ja sinne pikkuleevät.Helepot tehä ja ku ne on sokerjpitosia, nii humaltuu anoppii.
Tarvitaan; 250 gr voeta, 2 dl sokerija, 1 pien muna,
n 2-3 rkl kermoo, n 5 dl vehnäjaahoja, 1 3/4 dl perunajaahoja, 4 tl vaniljasokerija.
Väliin; itetehtyä aprikoosihilloo ( kuivatut aprikoosit liota yön ylj, kuaja ves sitte poes. Piliko ja pienessä vestilikassa keetä pehmeeks.Surraata sosseeks)

Vaahdota sokerj ja voe, lissee muna, kerma ja jaahot. Laeta yöks kylymään jiäkuappiin tekkeetymmään.
Kaali sitte levyks ja tie muotilla mieleisen muotin mukkaa. Paesta 200 asteessa vaaleenruskeiks. Jiähtyneenä laettele rasioihi pakkaseen.
Huom: Tääte laetetaan vasta tarjolle laettaessa, kaks vastakkaen ja marmelaati välliin.
Tupsaata tomusokerija lopuks.Oovat muute hyviä,soppii vaekka kokkeella.

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...