lauantai 17. toukokuuta 2008

Yläsavolaiset muurinpohjaletut

Alkukevvään kohokohta on eppäelemättä se, kun alakaa pihan kunnostustöetten lommaan sekottua savun haju. Jonnii aejan piästä makuhermot käsköö männä rillille ja oekeen ne arvas! Yläsavon paras letunpaestaja on laskenna luovuutesa vallolleen. Taekasanat tässä:
2 l maetoo
4 munnoo
4 dl vehnäjaahoo
3 dl ohrajaahoo
1/2 dl voesulloo tae rypsiöljyä
Paestammisseen voeta ja sianlihhoo.
Sekota näestä tasane taekina ja anna sen tekkeetyä parj tuntia.

Sittenpä jos muurikanpohja on tasasen kuuma, nii voetele pojaa voella siankylykisiivun avulla.Varpuvispilällä suap avittoo.
Kuaja nuin 1 dl kaahallinen taekinnoo sitte pannulle tasasesti ja lastalla silottele ohueksi niin tulloo niitä pitsilettuja. Taeto kasvaa tehessä. Kurkistele alapuolelle joko voet kiäntee. Siinä se taetavuus tutaanki,pystyykö kiäntämmää ehyenä.
Näetten lettujen tekijä on siinä kehittynny mitaljluokkaa.Isoja pitsilettuja ee kerkii paljoo keoks kasvoo kun jo alakaa nuapurjisäntijä ja emäntijä tulla turisemmaa. Siinä onnii sitte mukava istuksija kaaniissa siässä eekä tuo saekkaa oo kemuja estännä yhtää kertoo. Naatitaan kylymän maejon kanssa ja kahvit maestuu jäläkruuaks. Nam. Nämä on minun kesäni ehottomija kohokohtija, ylj ee mää mikkää muu ku savusaana.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä veskielellä luin ohjetta...kesä tulloo mieleen :) Lunta vuan rupes satamaan ja on jo monta senttiä, taes tulla takatalavi. Linnutkin ihmeissään kun lum tulla tupsahti pyrstön alle. Taes tintit tietee lum saen, kun eilen hakkkasivat talipalloo ihan urakalla.

Katariina L. kirjoitti...

Oih nam, tuli mieleen ihan mamman tekemät muurinpohjaletut ja mietin täällä nyt kuola valuen että millä herkuilla sitä himoa voisi vähän tyydyttää.

Tuorein postaukseni

FLUNSSAAA...

Ruska on mennyt ruosteeseen, ainakin täälläpäin. Tarkoittaa että sade on syönyt värejä ja tuuli pudotellut jo lehtiä maahankin.  Talven tulo...