torstai 21. helmikuuta 2008

TALAVISIA ASIOITA

Tuvassa on lämmintä kun uunissa pallaa tulj jo aekasee uamusta. Renki on kantanu puut jo eellis-iltana tuppaa valamiiks. Uamiaisen jäläkeen alakaa puolisen teko. Väk ku tulloo mehtätöeltä puolenpäevän jäläkee näläkäsenä, nii ruokoo on oltava valamiina.
Piika kuorii pottuja ja alakaa tehä pottuloovan valamiiks uuniin tyrkättäväks. Minä haen lihat aetasta ja otan maejon lähettyville.Suap siitä vua lappoo tykötarpeet.
Luatikkoon tulloo tämmöset aeneet:

Pottuja kuorittuina viipaloituna noen 1 kilo
300 g kunnollista sianlihhoo
1 sipulj
vähä kokonaesia maastepippuria
1 rkl vehnäjauhoo
maetoo tae vettä
suoloo

Viipaloe potut, lihat, sipulj ja laeta kerroksittaen vuokaa.Voetele vuoka voella ensin.
Sekota maetoon vehnäjaahot, suola ja kuaja pottujen piälle. Vuoka on hyvä jiähä puolilleen, ettee kuohu uuniin.Paa piälimmäeseks sianlihat.

Paesta lämmössä joka vastoo 200 astetta noin reilu tunti.
Kannatta välillä kurkistoo uunii, tarviiko maetoo lisätä ettei oo liian vähä.Se pallaa ja kuivuu muute.

Ei kommentteja: