sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Rasvarieskoo

Pikku-Annan mielruokiin kuulu rasvarieska. Hiihtomäestä tultua tuoksui jo pihalla että Äiti olj paestanut sitä. Vesj siinä pyrki kielelle, ku aattelj sitä.
Äetj hak maetohuoneesta kannun maitoo pöytään särpimeksi. Piimä ei silloin vielä maestunut, sitä joe aekuiset.
Monot piti suaha kiireesti jaloista irti että jootuu tuppaan. Veljen veestämät sukset pit laetto nätisti seenustalle pystyyn. Ne olj kallisarvoiset aarteet. Niin kiire ee suanu olla, että ne ois ajelehtinu pitki pihhoo. Äet opetti. Ja vielä käenpesu!
Makunaatinto alako sitte vasta. Ohje tulloo tässä.

Rasvarieska

3 dl maetoo
2 dl karkeeta vehnäjaahoo
2 munnoo
2 tl suoloo
150 g läskistä sianlihhoo

Sekottele maetoon jaahot ja anna tekkeetyä noin 2 tuntia.
Ota sianliha käsittellyyn: leikkoo pieniks muruiks ja ruskista.
Lissee suolan kanssa lihat taekinaan.
Kuaja voedellulle uunjpellille ja paesta ravakassa lämmössä nuin puoljtuntia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=83

Täältä luin ensimmäistä kertaa rasvarieskasta ja kyllä oli pakko Oulun vierailun yhteydessä kyseistä herkkua maistella... ja kyllä HYVÄÄ oli. -Jokke-

Maireanna kirjoitti...

Ottiko Jokke ison palan..meillä se hupenee kerralla :-)