torstai 15. syyskuuta 2011

SIPULIHILLOA PIHVIN PÄÄLLE..

Joo, ihan totta. Aamukaffetta juodessa silmäilin päivän lehteä ja ruokasivulla oli pieni vinkki. Tämä on ihan pakko tallentaa tänne...
 Jos sipulia tulee puutarhasta liian kanssa, siitä voisi tehdä vaikka hilloa. Kuulostaa aika eksoottiselle ja minä ainakaan en sellaiseen hilloon ole koskaan törmännyt. Toisaalta, ennenkuin tv-kokit neuvoikaan, muistan -70luvulta Kauneus ja Terveyslehden jossa oli vinkki sipulin paistamisesta. Neuvottiin kuullottamaan "lempeässä lämmössä" ja lisäämään hiven sokeria suolan lisäksi. Jo silloin olin heti varmaan kokeillut sitä, ainakin otin tavaksi ja niin teen tänäkin päivänä.
Mutta hilloa?  Te joilla on puutarhat, kokeilkaa ja antakaa palautetta, oliko hyvää? Ohje on onneksi pieni, joten voin kokeilla itsekkin vaikkapa viikonlopuksi. Perästä kuuluu, sanoi hillontekijä.
Tässä ohje:

SIPULIHILLO

3 isoa sipulia
3 rkl öljyä
1-3 dl fariinisokeria tai siirappia
1-3 dl tummaa balsamiviinietikkaa
suolaa

Leikkaa sipuli suikaleiksi. Ota myös kannat pois jotta suikaleet irtoaa toisistaan.
 Kuullota  10 minuuttia öljyssä, mutta älä ruskista. Lisää sokeri ja etikka.
 Maistele makusuhdetta. Hauduta kunnes on siirappimaista,
 eli neste on kadonnut. Mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Jos haluat makeaa hilloa;  käytä 3 dl fariinia ja 1dl viinietikkaa.

 Jos taas suosit happamampaa;  käytä 1 dl sokeria ja 3 dl viinietikkaa.

¤

Tämä hillo voisi olla vaikkapa mainio tuliaislahja!
 Suositellaan pihville kyytipojaksi, mutta ei liene  hassumpaa leivänkään päällä.
Minä laittaisin vaikkapa siten että voileipä, salaatinlehti, sipulihilloa, jauhelihapihvi ja juustoa..
ja ...nam. Tuo on pakko tehdä!
¤

Flunssa alkaa hellittää joten voin jo alkaa tehdä pieniä rästiin jääneitä töitä. Torille en sentään vielä mene, tarttuu vaan uusi pöpö uudestaan.. Päivästäkin näyttää tulevan aurinkoinen. Eilen satoi koko päivän kuin Esterin...hmh.. saavista!

6 kommenttia:

katjainkeri kirjoitti...

Vastaavanlaista hilloa (tosin nimellä hilloke) olen tehnyt punasipulista ja mmmmmmm....on hyvää! Jopa meidän ruokakriittinen teinipoika syö mielellään. Sen lisäksi, että hilloke on hyvää,se on mielestäni myös kaunista. Kepasipulista voisi kyllä kokeilla, maku on varmastikkin hyvä.
Kiitos tästäkin vinkistä.

Maireanna kirjoitti...

katjainkeri:
Punasipulista? Ainakin tulee kauniin väristä. Minäpä kokeilen siitä huomenna! Kiitti vinkistä :-)
Kyllä se mummonkin suu tykkää jos teinipojankin..

Jael kirjoitti...

Täällä tuo punasipulihillo on vuosia ollut suosittua ja sitä saa monesta ravintolastakin lisukkeena. On hyvää:)

Tupu kirjoitti...

Täytyypä laittaa korvan taakse ja kokeilla.

Harakka kirjoitti...

Tätä ohjetta pitääkin kyllä joskus kokeilla, on varmastikkin hyvää nami!

counter strike online kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.