tiistai 7. kesäkuuta 2011

HELPPO RAPARPERIPIIRAKKA

Tytär yllätti taas. Oli häärinyt keittiössä ja tuloksena syntyi
 muheva, todella hyvä raparperipiirakka.
Väitänpä, että on parempaa kuin omat tekemät kertaakaan.
 Tuli mieleen ihan Ollin tekemät!
Ne on aivan samanlaisia muhevia, mmh, namnam.
 Lieneekö sama resepti?

TARPEET:
6 dl piimää tai turkkilaista jogurttia
3½ dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
( jos haluat, voit lisätä n.1 dl öljyä )
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria tai kanelia
1 l omena- tai raparperipaloja
½  dl fariinisokeria ( käy aivan tavallinen sokerikin)
tomusokeria
1
Paloittele raparperi- tai omenat kuutioiksi. Lisää fariinisokeri ( tai tavallinen sokeri)
2
Sekoita piimään öljy. Sekoita. Lisää kuivat aineet, vehnäjauhot, sokeri, sooda ja vaniljasokeri ( tai kaneli) Sekoita ja lisää seos piimään.
3
Voitele uunipelti, ( syvempi, reunallinen) tai vuoraa leivinpaperilla.
Kaada taikina uunipellille ja tasoittele.
Ripottele raparperi- tai omenapalat taikinan päälle.
4
Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Jäähdytä.
5
Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi ja ennen tarjolle panoa lopuksi  sirottele tomusokerihuntu.
VOILA!
¤

Blogiin tulee nyt kesälomatauko.
 Vaikka eihän sitä tiedä jos joskus innostun leipomaan niin tallennan sitten niitä  tänne!
Hyvää kesää!


3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvä ja perinteikäs piirakka

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkos öljyä laitetaan?

Petrus kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Olen surukseni hukannut pennipiirakan reseptin, ainut muistikuva on sangen yksinkertainen raparperipiirakka ainesosiltaan, piimää ainakin oli. Täytyy kokeilla tätä huomenna!