Näitä pohdiskelin kun pyörittelin illalla kaurapuurojämästä sämpylöitä. Kaikkihan tämän osaa, mutta laitan kuitenkin ohjeen tähän:
PUUROSÄMPYLÄT
2dl kaurapuuroa
2½ dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2dl kaurapuuroa
2½ dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
n. 7 dl sämpyläjauhoja
1 dl öljyä tai sulatettua voita.
1
Murenna hiiva lämpimään maitoon ja sekoita joukkoon mausteet.
Lisää puuro jauhot ja öljy.Alusta hyvin. Anna kohota
vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
2
Leivo taikinasta haluamasi muotoisia sämpyöitä ja anna niiden kohota.
3
Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
1
Murenna hiiva lämpimään maitoon ja sekoita joukkoon mausteet.
Lisää puuro jauhot ja öljy.Alusta hyvin. Anna kohota
vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
2
Leivo taikinasta haluamasi muotoisia sämpyöitä ja anna niiden kohota.
3
Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Jäähdytä liinan alla ja nautiskele teen kera.
Tuo onkin hyvä tapa käyttää hyväksi jäljelle jäänyttä puuroa:-) Tsemppiä painonlaskuun,itsekin kamppailen saman asian kanssa...
VastaaPoistaYaelian: - Kiitos tsempistä :-)
VastaaPoistaSukellan siis pieniin pisteisiin, tuijottelen taulukoita. Keskityn omaan hyvinvointiin johon kuuluu pakonedessä: painonlasku, TAI...
Tohtorisetä käski :-(
Pitää joku aamu keittää kaurapuuroa täsmäannosta enemmän ja sämpylöitä ohjeellasi. Kuulostavat herkullisilta
VastaaPoistaPuurosta tulee niin mehukasta leipää.
VastaaPoistaHannelen paratiisi: Vinkkaa ohje :-)
VastaaPoista