Tässä vapaasti käyttöön testattavaksi Isoisän portviiniglögin ohje. Aika mojova juoma, sanoisin. Valmistusaika vie kyllä vähän aikaa, mutta on vaivan arvoista.
TARVITAAN:
1 plo punaviiniä
1 pieni pullo 37 cl punaista portviiniä
1 rkl kardemumman siemeniä
1 pieni kanelitanko
8 kokonaista neilikkaa
1-1½ dl fariinisokeria
manteleita ja rusinoita
1
Lisää ainekset rusinoita ja manteleita lukuunottamatta teräskattilaan.
2
Anna ainesten olla kattilassa vähintään 3-4 tuntia, mieluummin yön yli. Mausteet imeytyy kunnolla nesteeseen.
3
Kuumenna kiehumispisteeseen.Älä anna kuitenkaan kiehua.
Siivilöi.
4
Tarjoa glögi lämpimänä rusinoitten ja kuorittujen manteleiden kera.
Ohos. =)
VastaaPoistaTUOSTA glögistä miekin saattaisin pitää. =)
Ne kaupan glögit ovat jotenkin liian kovan makuisia.
Tuo kardemumma on ihastuttava lisuke. =)
Tämä ohje on varmaan oikein hyvän makuinen, ja ainakin on tujua ainesta, jos flunssakin on iskenyt!
VastaaPoistaMä en oikein tykkää kaupan glögeistä, eli tätä pitäisi varmaan kokeilla! Kiitos Anna taas!