Iltapäivällä jaksoi jo pyöriä hellankin ääressä. Ajattelin tehdä jotain helppoa. Vaan erehdyin.
Tässä ruuanteossa tarvitsi kattiloita... kun meinasin päästä vaikkapa vain yhdellä. Siis erehdyin.
Arvioikaa itse.
Marjon Vihkala.
1 dl pitkää riisiä
3-4 dl vettä
1 tl basilikaa
½ tl paprikajauhetta
2 tl sitruunamehua
½ dl ketsuppia
1 pkt kalapuikkoja
Paistamiseen
2 rkl öljyä
1 ps herne-maissi-paprikaa, ( pakastepussi )
Vaalea kastike
5 dl vettä
½ dl vehnäjauhoja
½ kasvisliemikuutio
1 tl sipulijauhetta
½ tl sitruunapippuria
100 g juustoraastetta
Pinnalle
Juustoraastetta.
1
Keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Sekoita mausteet, sitruunamehu ja ketsuppi
joukkoon. Paista kalapuikot. Levitä riisi, paprika-herne- voideltuun vuokaan. Asettele kalapuikot päälle.
2
Mittaa kastikeaineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 5 minuuttia.
Kaada kastike uunivuokaan muiden aineiden päälle. Ripottele juustoraaste päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ruokapöytään tarvitsin vain hölskykurkkuja sekä vissyä, sekin itsetehtyä.
Palataan!
Maireanna
Onneksi teillä on kuumuutta vain harvakseen, muuten olisi vaikeaa. Siitä syystä inhoan täällä kesää, ja vasta joskus marraskuussa alkaa olla viileämpää. Kalavuoka kuulostaa herkulliselta. Mukavaa viikkoa Maire.
VastaaPoista