sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Kokkina keittiössä

Kyllä se on tuo viikkolehtien lukeminen tällaiselle impulsiiviselle lukijalle joskus palkitsevaakin., mutta myös vaarallista.  Juttuja lukee mielellään, kun enimmäkseen  ne ovat kyllä mielenkiintoisia ,  mutta minä jään usein  varsinkin ruokajuttujen lumoihin.  Niiden hyvät kuvat pysäyttää,.. seuraavaksi katson jo  aineksia, miten  pitkä rimpsu  niitä on .. ja onko niitä tällaisessa, yhden hengen eläkeläisen kaapissa valmiina? Jos kriteerit täsmää, niin... minä olen jo tekemässä  ohjetta käytännössä. ..
Niin kävi taas tälläkertaa.  Olin päättänyt tehdä täksi päiväksi, eli sunnuntaiksi, ensin jo muutaman kerran tekemääni Henri Alenin Kylmäsavulohipastaa. Se kun on niin helppo, pussissa on kaikki mitä tarvitsen ruokaa tehdessä... Pastaa !  Siitähän on pakko pitää!  Ja se hetki kun ruoka on jo melkein  valmista, silppuan tuoretilliä pastan päälle?  Se on niin parasta! Nam...

Mutta sitten se kokeilu. Me Naiset lehdessä oli se maaginen resepti jonka otin oitis kokeiluun, ja  tulos : ..sorry vaan Henri, tämä kokeilu oli yliveto!

Sisällön näkee jo lähitarkastelulla että sehän on vanhaa tuttua pyttipannua.  Nimi vaan huijaa, Piperade hienosti Italialaisittain. Kasvispannu, johon lopuksi lisätään munia. Ei sen kummempaa..
Ja ihme ja kumma, ainekset,  oli minulla kaikki kaapissa. Mutta enhän minä tasantarkkaan ohjetta noudata, oikea kokkikin aina soveltaa ja niin minä aina teen. Tässä siis ohje niinkuin minä tein.

Piperade

4 annosta, valmistusaika 40 min.
1 paprikamix ( sisältää punaisen, vihreän, ja keltaisen paprikan )
200 gr kirsikkatomaatteja 
 (  minulla oli muutama kirsikkatomaatti, loput laitoin  tompsuviipaleita )
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl juoksevaa hunajaa ( höh, lorutin enemmän )
1 tl suolaa.
1 pakastepussillinen kasvissuikaleita.

 Entäs miten tämän tein.
1
Puolitin paprikat, poistin siemenet, viipaloin kulhoon odottamaan. Hienonnin sipulit myös odottamaan eri kulhoon. Kuumensin voita pannulla, ja heitin sipulit kuullottumaan noin 10 min,  lisäsin paprikasuikaleet sekaan ja liruttelin hunajaa perään. ( se kun notkistaa paprikan kirpeää makua, saman se tekee  sipulille.)  Lisäsin pakastepussillisen, 200 gr, kasvissuikaleita ja annoin kypsyä kasvisten seuranaan tomaatit.  Loppupuolella kypsymistä tein kolot joihin rikoin munat.
mausteeksi suolaa ja Tats It... Valmista !
Se oli hyvää !

Sitten olikin päikkäreitte aika !
Että näin tälläkertaa...

Maireanna1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Hyvältä näyttää:)