tiistai 18. syyskuuta 2018

Nuukuusviikon saldo.

Viikko vilahti nopeaan, on jo uuden viikon tiistai. En vaan ehtinyt aiemmin päivittää, sattui yhtä jos toistain.. Mutta, nyt ollaan täällä!
Nuukuusviikko meni mallikkaasti, kyllähän se yhdellä ihmisellä onnistuu helposti. Ainoa biojäte oli omenan ja perunankuoret. Ruokaa tein maanantaina, keittoa, ja sitä syötiin koko viikko. Loppuviikolla piti jo tuunata, jääkaapissa ei ollut enää muuta kuin valot, mutta kuivakaapista löytyi keiton jatketta.
Hedelmät, kotimaiset omenat, oli ihmeen hinnakkaita siihen nähden miten niitä kehuvat tulleen, siis runsas omenasato! Kuka vetää välistä?
Niinpä oli otettava halvempia ulkomaisia, mutta tarkkaan sai katsoa ettei niissä ollut pilaantunutta poskessa?
Kala on tämän viikon listalla, kunhan ensin jauhelihakeitto tulee syötyä. Juustossa on iso kilohinta, mutta vaihtelua on saatava, makkara ja kinkkusiivut alkaa tympiä jo pelkällä tuoksullaan..
 Pala kylmäsavulohta paistettuna voittaa lihan ainakin minulla. Porkkanoita pidän aina jääkaapin lokerossa. Mustia torvisieniä on vielä kuivattuna purkissa. Niitähän ei tarvitse kuin vähän kastikkeeseen, kun ne jo antavat makua. Ja ei aina  kastikkeen tarvitse olla kermainen, voi se olla maitokastikekkin !

 Näitä komeuksia näkee nyt kaupoissa. Ovat vaan niin kovia kuoreltaan että niitä en osta.
Siis  ne kurpitsat !


 Omppupomppu... Niitä syön välipalaksi iltapäivällä ainakin pari ! Olisi aikomuksena tehdä myös omenapiirakkaa, ehkä huomenna.

 Salaatista taipuu moneksi. Tässä yksi päivä kun tein lasagnea, kaipasin salaattia.. mutta eihän sitä ollut? Jaa.  Vai ei ollut.  Jääkaapin lokerosta löytyi  kulahtanutta salaattia joka normaalisti olisi mennyt bioskaan. Puhdistin sen ja olihan ytimessä tervettä lehteä. Ne kylmään veteen, ja  hep miten ne virkistyi! Jääkaapista löytyi  myös minitomaatteja ja löytyipä vielä oliivejakin..
Salaatti oli valmis.
 Oltiin jo torstaissa, joten viikko miltei selätetty.. hurraa !

Kaurapuurokin on taas tullut minun ruokalistalle. Se oli kesätauolla, ei niillä hirmuhelteillä jaksanut aamulla puuroa syödä.

Tässä oli viime viikon saldo.

 Biojätettä seuraan edelleen sillä se on suoranaista tuhlausta. Olen heittänyt liian herkästi ruokaa pois.
¤  ¤
I
Ja huom..
Olen vähän  nyt n.s. sairaslomalla,
sillä
 vasen olkapääni kiukkuilee,
joten pidempiä turinoita 
en nyt kärsi
naputella yhdellä kädellä.

Palataan maritusasiaan ensikerralla.

Maireanna

1 kommentti:

Harakka kirjoitti...

Olipa kiva nuukuusviikon ruokalista!
Nuukuutta täälläkin koitetaan harrastaa ja olikin kiva katsoa sun ruokalistaasi.
Meillä se menee myös aika paljon sen jääkaapin tarjonnan myötä...eli ostan juureksia ja vihanneksia paljon kerran viikossa. Niistä kokkailen sitten, mitä mieleen juolahtaa..tietty sitten lihaa unohtamatta.
Mutta tarjouksia käytän hyväksi tietty.
Nyt koitan käyttää sitä hävikkijuttua, eli mitään ei saisi mennä hukkaan.
Olenkin siinä paljon petrannut, eli olen koittanut aina valmistaa ruuan niistä aineista, jotka muuten menisivät seuraavana päivänä roskiin, jos sellasia on kaapissa vielä jostain syystä.
Me ollaan vielä saatu omput ensin omasta omppupuusta ja nyt miehen siskolta.
Niistä pitäisikin enemmän kehitellä jotain..laittaa vaikka pakastimeen piirakoita varten ja yms.
Ne muuten ovat tosi kalliita kaupoissa,mitä en kyllä ymmärrä tällasena vuotena, kun omppuja on TOSI paljon!?
Mutta kaikkea hyvää sulle ja koita saada olkapääsi kuntoon, mulla vaivaa polvi tällähetkellä tosi paljon, selkää lukuunottamatta.
Hyvää syksyä sinne sulle!