lauantai 18. elokuuta 2018

Elokuu, syksyn alku.

Onneksi on kesä ohi ! Miksikö ? Ihan siksi että meinasi henki mennä. Joka päivä ja yö paahtavaa kuumuutta. Ilmastointi hyrräri täysillä, samoin pöytätuuletin. Silti lämpötila kieppui sisälläkin 30 kieppeillä tai jopa ylikin. Ne onnekkat joilla oli mökki järven rannalla, he varmaankin nauttivat ? Uivat ja sauna lämpeni joka päivä... Voin kuvitella.
Minulla ei ole sellaisia mahdollisuuksia, joten oma virkistyspaikkani on tämä puun katveessa oleva penkki. Kyllä sekin vilvoitti. Suihku suhisi usein päivässä, kylmä keitto oli hyvää, musta konekahvi ja jäätelöä kului  Hedelmiä, smoothieta... ja hölskypottuja ja kurkkua. Uudet perunat ja silliä, nam !
Aurinkolasit ja lierihattu. Niitä oli tämä kesä.

Partsilla en tohtinut käydä kuin vasta iltapäivällä jolloiin aurinko oli kiertynyt talon päätyyn. Illalla sai janoiset kukat vettä ja moni kukka uuvahti, kompostiin vein monta kukkaa... Lobelia ja Hortensia kestivät kuumuutta. Nyt on elossa enää Hortensia...

 Säde-Aralian ostin viimeviikolla, saa nähdä, osaanko sitä kasvattaa..?  Nääs, minulla oli Saintpaulia, mutta se meinasi heittää sopimuksensa irti.. tyttö otti sen hoitoonsa. Ja kas, se kehveli kukkii nyt !
Siitä näkee minun viherpeukalon, taitaa olla keskellä kämmentä?

 Tuon Hortensian otin jo parvekkeelta pois, alkaa yökylmät olla jo ehkä liian kylmiä ?  Jos joku ihmettelee tuota perhoskippoa niin vihjaan että silloin  kun minulla oli maritusaika, otin  tämän idean itselleni .. heittelin kippoon pienet jutut joita tarvitsen jatkuvasti. Siinä on kampa, kynsiviila, suurennuslasi ja käsivoide ym sälä,  siellä ne sulassa sovussa, käden ulottuvilla ovat eikä hujanhajan ympäri pöytää...Jonkunlainen järjestys se olla pitää..

 Tässä ollaan niin rätti. Lelu on vieressä, mutta ei jaksa leikkiä ! Kuuma, kuuma, eikä turkkia saa pois päältä ! Joo. Tätä se oli ..kesä.  Kylmä pyyhe hieronta teki edes hetkeksi hyvän olon !

Tänää odotellaan vettä !
Ja kyllä se Elokuu sitä lupaa antaa..
¤
Nyt lähden kauppaan, mitähän tekisin viikonlopuksi?
Miettii  Maireanna.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Voin kuvitella että oli vaikeaa niiden helteiden kanssa; täällä kun niitä on suurimman osan vuotta niin niihin on varauduttu mutta teilläpäin ei. Hyvää elokuun loppupuolta sinulle:)

Harakka kirjoitti...

Kyllä se kesä olikin vähän liian kuuma!
Meinasi hiki tulla maatessakin, tai tulikin!
Kyllä näin kuuma on mullekin liikaa, ei jaksa mitään tehdä, ja mä entykkää olla vaan!
Vaikka jotain pientä nyt teinkin,käsitöitä enimmäkseen, siinä sai istua vaan, hö.
Mutta liikkuakkin pitäisi, mutta nyt vaihteeksi selän lisäksi on polvi vaivannut toden teolla. Kuvattiinkin ja todettiin, että on nivelrikko polvessa, tai molemmissa, mutta toisessa pahempi.
Nyt sitten syön jotain polvirikkolääkettä siihen ja jos ei auta, niin kuulemma leikkaus on sitten enää vaihtoehtona!
No sellasta pitää siten jo enemmän harkita, saapa nyt sitten nähdä, miten käy?
Mutta sulle toivottelen hyvää syksyn odotusta sinne!