
Juhliin tarvitaan suolaista ja makeaa.
Suolaisen huikoon puffettipöytään vinkiksi vaikkapa tätä silliä!
( Kuumana kesäpäivänäkin silli on hyvä apu jos huippaa.)
Tässä kirkas viina on se jokin ja viinamäärä jokaisen makuasia.
Annoksesta tulee 8-10 hengelle, n.s. pieni annos.
Tarvitset:
-400 gr matjessillifileitä
-1 punasipuli hienonnettuna
-1 valkosipuli hienonnettuna
-4 tillinoksaa silputtuna
Marinadi:
-1 dl tomaattimehua
2½ rkl neutraalin makuista öljyä
-1 rkl väkiviinaetikkaa
-0,5 dl sokeria
-10 maustepippuria
-10 roseepippuria
3-4 rkl maustamatonta viinaa.
Kuivaa sillifileet ja leikkaa vinottain noin 1 cm levyisiksi paloiksi.
Lado puhtaaseen purkkiin vuoronperään silliä, sipulia ja tilliä.
2
Sekoita marinadin aineksista tomaattimehu, öljy ja etikka keskenään.
Kaada sokeri marinaadiin ja sekoita kunnes se on liuennut.
3
Murskaa mauste- ja rosepippurit karkeaksi rouheeksi ja lisää liemeen.
4
Lisää lopuksi maustamaton viina. Kaada marinadi sillifileitten päälle ja anna maustua viileässä noin vuorokausi.
Kuulostaa hyvältä! Täällä saa ruotsalaista purkkisilliä ja täkäläisiä sillejä,jotka on säilöytty joko öljyyn tai etikkaliemeen,mutten kauheasti pidä niistä,joten tätä voiskin joskus kokeilla!
VastaaPoista