Pyhäpäiväksi voisi kokeilla vaikkapa tätä Kardemummakakkua, se on ehkä kuin parempi pulla, mielestäni.
Vaivaton tehdä, ei tarvitse kuin sekoitella ainekset ja kaataa vuokaan ja uuniin!
Suosittelen ohutta alumiini- tai silikonivuokaa ja kypsennysajaksi oli merkitty 35 minuuttia. Pitäisin kyllä uunissa hiukan pidempään jotta kypsyy keskeltäkin. Mutta ohjeeseen:
¤
2 tl kardemummansiemeniä ( laitoin valmiiksi jauhettua kardemummaa reilusti, ajaa saman asian)
1 sokeripala
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
80 g voita
3 dl maitoa
0,5 rkl kanelia
1,5 rkl sokeria
1
Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka ( ei reiällistä).
Rouhi kardemummansiemeniä morttelissa sokeripalan kanssa.
2
Kaada suureen taikinakulhoon jauhot, sokeri, kardemumma ja leivinjauhe. kuutioi voi ja nypi se sormin jauhoihin. kaada maito kulhoon ja sekoita.
3
Kaada taikina vuokaan. Sekoita kaneli ja sokeri ja sirottele se kakun päälle. Paista 35 minuuttia uunin alaosassa.
Maustekakut ovat aina ihanan makuisia!
VastaaPoistaTosi herkullinen tulee, voisi olla vaikkapa sunnuntain kahvipullana.
VastaaPoistaKArdemummakakku on ihanaa.
VastaaPoistaNyt anna, ei muuta kun onnenpyörää pyörittämään!
VastaaPoistaKopsasin reseptin ylös, kuullosti sen verran herkulle :P
VastaaPoista