Eläkeellä olevan arkea ja sunnuntaita. Mausteena luonnon kauneutta, keittiön ihmeellistä maailmaa, ja ehkä jotain kameran takaakin.
▼
keskiviikko 21. tammikuuta 2009
MINTTUINEN PARSAKAALIKEITTO
Kun on alkanut seurata kalorien vyötärölle pesimistä, niin nyt on pakko valita kevyempää linjaa.
Tämä kasviskeitto noudattelee sitä, sillä kokosin siihen mahdollisimman vähärasvaisia tarvikkeita.Ohje tulee tässä:
1 suuri sipuli ohuina renkaina
2 tl ruokaöljyä
400 gr pakastettuja herneitä
2 dl salaatinlehtiä suikaloituina
200 gr parsakaalia
1 tl kuivattua minttua
1 l rasvatonta kasvislientä
hiven suolaa ja jauhettua mustapippuria.
KORISTELUUN:
2 kananmunaa- keitettyinä ja hienoksi pilkottuina
1 sitruunan raastettu kuori.
1
Kuullota kattilassa sipuli tilkassa öljyä. Lisää herneet, salaatti, parsakaali, minttu ja kasvisliemi.
2
Keiton kypsyessä sekoita kananmuna ja sitruunan kuori.
3
Annostele syviin lautasiin ja koristele kananmunaseoksella.
MINTTUINEN PARSAKAALIKEITTO ON OIKEA MAKUJEN VIETTELYS! Kaloreita yhdessä annoksessa yhteensä 110 kcl.
Taas on hyvä ohje, mutta mistä saa rasvatonta kasvislientä?
VastaaPoistaEi näistä meiän pikkukaupoista saa, mutta ehkä, kun mennään Tampereelle, niin sieltä voisi sitten ostaakkin, enemmänkin, varastoon.
Isommissa marketeissa ainakin löytyy..
VastaaPoistaJoko alkaa flunssa hellittää?
Alkaa pikkuhiljaa, paitsi kuumetta ei enää ole, mutta yskää ja nuhaa vielä kuitenkin!'
VastaaPoistaMutta kyllä se tästä pikkuhiljaa..