tiistai 26. huhtikuuta 2016

Inkiväärisimaa..


Vappuna aina pitää olla simaa ja munkkeja! Silloin kun oli ne ruuhkavuodet, sankollinen munkkeja ei riittänyt. Nyt kun on lapset kasvaneet aikuisiksi, heillä on omat kekkerinsä ja minä olen yksin. Ostan mieluummin valmista simaa pullollisen ja pari munkkia. Siinä se . Kuitenkin ohjeita pidän silmällä, jospa niistä innostuisi? Tälläkertaa kiinnitin huomiota Inkiväärisimaan.. Enkä tänä vappuna olekkaan yksin, sillä tytär tulee Killimaarian kanssa yökylään. Niinpä laitoin Inkiväärisimaa, sitä sitten vappuna maistellaan ja jospa se poikakin piipahtaisi simalle.


Inkiväärisima

50 g tuoretta inkivääriä
4 l vettä
250 g sokeria
250 g fariinisokeria
2 limettiä
1/4 tl hiivaa
½ dl keltaisia rusinoita

1
Kuori ja viipaloi inkivääri. Kiehauta puolet vedestä. Lisää astiaan inkivääri sokerit ja kiehuva vesi. Ja t
Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää juomaan puristettu limetin mehu ja loppu vedestä. Myös hiiva tässä vaiheessa, sellainen herneen kokoinen)
2
Pullota seuraavana päivänä, laita teelusikallinen sokeria ja muutama rusina mukaan pulloon.
3
Kun rusinat leikkivät ylösalas leikkiä tai ovat muuten vaan nousseet pintaan, sima on valmista juotavaksi!




 Hauskaa vappua!

toivottaa Maireanna

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...