maanantai 21. syyskuuta 2015

Kahden kaalin laatikkoa..?


Viime viikolla kaupassa käydessäni tarttui mukaani pussi valmiiksi suikaloitua valkokaalia ja lehtikaalitöpsy. Ensin meinasin tehdä ihan tavallista kaalilaatikkoa, mutta sittenpä iski taas se kokeilijafiilis.  Moukaroin ensin valkokaalinsuikaleita kosteammaksi ja riivin lehtikaalin lehdet,
leikkasin ne saksilla suikaleiksi. Kovan ruodon jätin tietysti pois.  Viipaloin pari omenaa, pari porkkanaakin meni perunaveitsellä suikaleiksi. Kvinoryynit olin keittänyt ( pussin kyljessä ohje ) Ruskistin jauhelihan. Ja sitten lisäsin mausteet.!  Mutta mennäänpä perinteiseen tapaan, ohje ensin, yksityiskohdat sitten ...

Kahden kaalin laatikko

1 pussi valmiiksi suikaloitua keräkaalia ( ahkera tietysti suikaloi itse )
1  pussi lehtikaalia
2 omenaa
200 gr jauhelihaa
100 gr kvinoa
1 sipuli
1 rkl hunajaa
1 muna
1 prk yrttimaustettua ruokakermaa
suolaa ja valkosipulijauhetta maun mukaan
pyöräytys myllystä mustapippuria

Päälle
korppujauhetta

Paisto:
200 asteessa n. 1 tunti

1
Kuullota pehmeäksi kaalit voissa paistinpannulla. Ruskista jauheliha, lisää siihen ruskistaessa valkosipulijauhe niin maku vähän talttuu.. 
2
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja kaada uunivuokaan. Vuokaa voit voidella ensin tai ( laittaa vaikka leivinpaperin, jolloin pääset helpolla puhdistuksella )

3
Sekoita vatkattu muna ruokakermaan, lisää loput mausteet siihen myös.
Kaada kema laatikon päälle ja lopuksi ripottele korppujahot päälle.

4
Paista 200 asteessa noin yksi tunti.




Ihan hyvää siitä tuli ja nyt sitä on pakkasessakin
että kun ei löydy muuta jääkaapista,
( muuta kuin valot)
niin otanpa kahden kaalin laatikkoa sulamaan..


Mukavaa viikkoa kaikille!

Maireanna

1 kommentti:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

nami! Mutta en koskaan korppuja päälle, nokare voita tai juustoa.