keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Savukalan lisäkkeeksi Punasipulihilloa...


Kevät harppoo vauhdilla lähemmäksi ja lähemmäksi. Näkee nurkkiin ja huomaa että pölykoirat ovat kasvaneet sohvan takana. Siivous tehostuu, tietty! Ja ikkunat? Kuka tai Joku, on heittänyt roskiksensa ikkunaan, se on ihan läpinäkemättömän harmaa? Apua! Töihin on tartuttava...
Pesukone myllää melkein joka päivä ja tekee puhdasta jälkeä vaatepuoleen, mutta pintoihin on laitettava oma fyysinen voima liikkeelle. Lika lähtee välillä kevyesti, välillä voimaa käyttäen.

Mikä onkaan sen mukavampaa sitten kun kaikki on okei, - tuoksuu puhtaalle ja pinnat kiiltää.. ainakin hetken.
 Kaupasta tuotu narsissikimppu helottaa kuin sisälle tuotu aurinko, tuoksuen keväällä!



 Pääsiäinen on tulossa ja luulenpa että monessa pöydässä on tarjolla savukalaa ellen erehdy?
Silmäilin keittokirjaa pitkästä aikaa ja tämä ohje nousi esille ajankohtaisempana. Olen tehnyt tätä joskus kesällä ja oli todella hyvää. Ohje on :

PUNASIPULIHILLO

3 pientä punasipulia
½ dl valkoista balsamicoetikkaa
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl soijakastiketta
1½ dl luomuruokosokeria
1½ dl vettä

1
Viipaloi sipulit kattilaan, lisää kaikki ainekset mukaan.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes hillo muuttuu rusehtavaksi, siirappiseksi ja kiiltäväksi.
Keitä mieluummin hivenen liikaa kuin liian vähän, se kannattaa.
2
Purkita ja pidä jääkaapissa.
tarjoa savukalan lisäkkeenä.
Sopii myös makkaroiden kanssa.
¤



Tavataan taas!

Maireanna

3 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi, tuo on varmasti hyvää!

Unelma kirjoitti...

Herkulta näyttää sipulihilloke.

Harakka kirjoitti...

Nami, tätä pitäisi kyllä kokeilla, sipulista kun tykkään!