tiistai 2. joulukuuta 2014

Luukku 2/ Marmeladimakeiset


Toisen luukun takaa paljastuu kaunis enkelirasia. Kolmion muotoinen tulitikkurasia, jonka ostin viime jouluna eräistä myyjäisistä. Ihastuin siihen ikihyväksi, kaunihiksi pitää itse,enkä raski edes tulitikkuja käyttää..

 Vanhoja valokuvia  voisi näin joulunaikaan tuunata koristeiksi. Nostaa sitten vaikka kuusenoksalle seuraamaan tätä joulua.



 Keittiössä voitaisiin tänään tehdä vaikka koe eränä Marmeladimakeisia? Tehdä testi erä, ja jos menee kaupaksi, niin nehän sopivat tosi hyvin vaikka viemisiksi, eikö vain?

Marmeladimakeiset

3 rkl agar-agar- hiutaleita
5 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl laimentamatonta puolukkamehua
1 dl laimentamatonta mansikkamehua

PINNALLE
sokeria

1
Lusikoi agar-agar- hiutaleet kattilaan. kaada päälle vesi ja sokeri.
Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
Sekoita välillä, ettei liemi pala pohjaan.
2
Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon mehu.
Kaada marmeladi tuorekelmulla suojattuun 
laakeaan vuokaan ( noin 25 x 40 cm )
ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.
3
Kumoa marmeladilevy sokerilla peitetylle leivinpaperille 
ja anna kuivahtaa muutaman tunnin ajan.
4
Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi, 
tai ota pienillä muoteilla vaikkapa sydämen muotoisia paloja.
Kierittele marmeladipalat sokerissa.
Valmiita!

Kalenteriterveisin
Killimaaria ja Maireanna

Ei kommentteja:

Tuorein postaukseni

Juhannuksen aikaan pitäisi kukkien olla parhaimmillaan?

 Vaan ovatko? Kaikki on myöhässä kuukauden. Kevät jäi jonnekkin välille. Linnutkin huomasi sen. Onneksi läheisen torin koristeomenapuut k...