sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kirja joka lumosi..

Niin käy joskus, aika harvoin kylläkin. Lainasin kirjastosta tämän kirjan kesähelteillä ja olin sen lumoissa pitkään. Elin kirjan henkilöitten mukana tunteella joka kosketti.Kirja oli mitä mainioin suku- ja ruokaromaani, joka kertoi yhden suvun kuoppaista  matkaa Mumbain slummien köyhistä oloista Ranskaan, siellä Pariisiin ja päätyen  lopulta syrjäiseen ranskalaiskylään. Tutustuessaan kylän elämään he ensin haistelivat paikallisia tuoksuja, maistelivat sen makuja. Huomasivat, että kylästä puuttui tyystin intialainen ravintola? Ravintolaperinne oli jo suvussa, joten ravintola pystytettiin. Vastapäätä oleva majatalo vastusti kylä mukanaan hanketta, mutta kuinkas kävikään?
Kaikista  vaiheista ja vastustuksista huolimatta, nousi isoisän vaatimattomasta ravintolasta haute cuisininen korkeimmalla tasolla oleva intialainen ravintola. 

Kaikki ne ruokien tuoksut  ravintolan keittiössä, cili ja kaneli !  ( Tunsin ne tuoksutkin jopa nenässäni kirjaa lukiessa )
 Aistin lukiessa  perheen sisäisen kemian ja peräänantamattomuuden, sitkeyden ja uskon tekemiseensä. Niillä ominaisuuksilla tänäkin päivänä menestyy ravintolaverkostossa joka on tihentynyt ja tihentynyt.
                                               On vaan uskottava omaan tekemiseensä.


Kun sain    täältä   tämän kirjan omaksi ja luettavakseni, muistin heti jokaikisen tilanteen ja nyt luenkin sitä herkutellen, kuin jälkiruokana.. Ja kuin kermavaahtona päälle on nyt tämä upea kirja tulossa  elokuvana teatterihin viikolla 35.

Takaan että jos pidit elokuvasta Slummien miljonääri, niin samanlainen elämys tulee tästä. Suosittelen lämpimästi kirjana ja elokuvana.  Mielestäni syksyn parhaita, ruokaan liittyviä elämyksiä. 

Parhaita luku - ja elokuvahetkiä tähän syksyyn toivottaen

Maireanna


1 kommentti:

Kai Kröger kirjoitti...

Hyvä arvostelu ! :)

Tuorein postaukseni

Marjapiirakkaa pitkästä aikaa..!

Että onkin ollut koleaa koko KESÄ ? Elämänmenokin  on sen mukaista, olen viihtynyt vain sisätiloissa, ja väsyttää ihan julmetusti. Ei jaksai...