sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kalakeittoa ja itsetehtyä jäätelöä.

 Sunnuntaipäivää mennään ja kissavieras tulossa. Vähän jäin miettimään että mitä ruokaa sitten oikeasti tekisinkään.. Päätin aloittaa perunoitten kuorimisella.
 Tehty. Olivatkin kaikki nyt oikein hyväaatuisia, pilaantuneita ei ollut yhtään. Näistä saisi sävellettyä tästä eteenpäin vaikka mitä. Kuitenkin voitti kalakeitto tälle päivälle... Sooloilin tietysti  ohjeen kanssa, sehän on tuttua minulle.  Ensin meinasin tehdä kirkasliemisen, olin kaivellut pakastimesta  pinaattimöhkäleenkin kokeiluna  keiton joukkoon. Se näytti ihan hyvälle. Kuitenkin päädyin sitten  lisäämään kalaruuille tarkoitettua maustettua kermaa. Puoliteelusikallista sokeria meni myös keiton joukkoon. Maisteltua totesin että kelpaa tarjota.
 Tässä sitä sitten on.. valmiina syötäväksi.
Tuo pinaatti teki sille  mielestäni oikein kesäisen tunnun tillin kanssa.
Jälkkäriksi keksin eilen että teenpä kokeiluna itse jäätelöä. Sen valmistusohje oli niin älyttömän helppo, että ei siinä kauaa nokka tohissut kun se oli jo pakkasessa. Tässä ohje eteenpäin, kannattaa kokeilla.
Ohje löytyy myös Glorian Ruoka ja Viinilehdestä..

Maailman helpoin jäätelö
Kookosraakajäätelö

400 gr kookoskermaa
1 pieni banaani
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl sokeria

1
Pane kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon
 tai blenderiin ja soseuta tasaiseksi.
2
Kumoa seos kannelliseen pakasterasiaan
ja pane pakastimeen seuraavaan päivään.
Sekoita pari kertaa  pakastuksen aikana että tulee tasaista jäätelöä.
3
Kun otat tarjolle, niin pidä sitä 15 minuuttia ensin lämpenemässä.

Jäätelön lisäkkeeksi sopii
sokerissa karamellisoidut banaaninpalat.
¤
Hyvää oli, ja niin helppoa,
sen voin taata!
¤
Maireanna

Ei kommentteja: